Crowdfunding
Spaar voor jouw project en deel je ervaring

Crowdfunding werkt

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is campagne voeren: mensen laten zien dat jouw project belangrijk is. Ons crowdfundingplatform helpt jou om je omgeving te betrekken bij jouw missie. Via een persoonlijke en/of groepspagina houd je betrokkenen op de hoogte en spaar je geld bij elkaar voor jouw reis en project.

Ontdek crowdfunding

Hoe werkt het?

Crowdfunding werkt het beste op een persoonlijke manier. Op de crowdfundingpagina deel je jouw persoonlijke motivatie en doelen voor het project. Je vraagt mensen om met je mee te doen en een steentje bij te dragen aan deze missie. Zij kunnen geven via de donatiebutton op de crowdfundingpagina en op de hoogte blijven dankzij jouw updates. Wij zorgen voor de tools, regelen de administratie voor je en geven je overzicht.

Go for it!

Ga er helemaal voor en verzin de leukste acties om geld op te halen voor jouw project. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen, de auto van je buurman wassen of het gras maaien bij je oma. Ook leuk om met jouw team een benefiet concert of charity dinner te organiseren, of om samen een uitdaging aan te gaan en je te laten sponsoren. Wees creatief, schakel je netwerk in en maak er een feestje van!

Tips om je op weg te helpen

Vertel je verhaal

Maak jouw crowdfunding pagina zo persoonlijk mogelijk en vertel jouw eigen verhaal. Stel jezelf voor en leg uit waar jij voor spaart en vooral waarom. Gebruik foto’s en beschrijf jouw project op zo’n manier dat mensen het echt voor zich kunnen zien.

Maak het concreet

Benader verschillende mensen uit jouw omgeving met de vraag of ze jouw missie willen ondersteunen. Denk goed na over wie je wilt benaderen en welke manier specifiek bij die persoon past. Maak jouw vraag concreet: leg uit waarom je juist deze persoon benadert en hoe diegene jou kan helpen.

Begin dichtbij

Betrek de mensen die je het allerbeste kent als eerste bij jouw missie. Met de steun van jouw familie en vrienden krijg je goede moed om vervolgens andere groepen te benaderen zoals jouw kerk, school of bedrijven. Benader alle mogelijke donateurs altijd zo persoonlijk mogelijk. Mailen kan, maar aanspreken werkt vaak beter.

Doe wat je belooft

Maak je er niet makkelijk vanaf en geef jouw supporters de aandacht die ze verdienen. Zij doen hun best voor jouw missie en mogen dat ook van jou verwachten. Beloof bijvoorbeeld iets leuks bij iedere donatie, zoals een kaart bij 10 euro, een T-shirt bij 100 euro. Als je een kaart belooft, stuur deze dan ook. Beloof je een T-shirt, dan moet je die ook meenemen.

Blijf updates sturen

Betrek mensen bij jouw missie en onderhoud contact door regelmatig updates te sturen, bijvoorbeeld via jouw crowdfundingpagina. Vergeet je donateurs niet zodra de crowdfunding is afgelopen, maar houd ze op de hoogte van het project en van jouw reis. Ze hebben daarin geïnvesteerd en zijn dan ook benieuwd naar jouw ervaringen.

Bedank je donateurs

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Bedank je donateurs direct na een donatie met een persoonlijk berichtje. Misschien kun je ze zelfs wel een kaartje sturen vanaf het project. Bedank je supporters ook bij terugkomst door ze een leuk verslag met foto’s te sturen. Het is heel eenvoudig, maar enorm belangrijk!

De spelregels op een rij

Individueel en samen sparen

Als je geboekt hebt, krijg je een pagina op ons crowdfundingplatform. Boek je als groep, dan krijg je een groepspagina waaraan de eventuele persoonlijke pagina’s gekoppeld worden. Zo kun je op verschillende manieren sparen. Een kerk of bedrijf kan bijvoorbeeld een gift doneren voor de hele groep en vrienden of familieleden kunnen direct geven aan de deelnemers zelf. De boeker blijft altijd verantwoordelijk voor het bij elkaar te sparen totaalbedrag.

Spaartekort of -overschot

Met crowdfunding spaar je eenvoudiger je werkvakantie bij elkaar. Haal je meer op dan je werkvakantie kost, dan gaat alles wat je meer spaart voor 100% naar het project. Haal je minder op, dan moet je het restant van je reis zelf bijbetalen. Check het spaarplan in artikel 12 van de algemene voorwaarden.

 

Spaarsaldo bij annulering

Moet je onverhoopt annuleren, dan wordt het spaarsaldo op de crowdfundingpagina niet teruggestort. Eens gegeven blijft gegeven. Het geld komt dan – na aftrek van kosten – volledig beschikbaar voor het project waarvoor jij hebt gespaard. Met een indeplaatsstelling kun je een ander wel vragen om jouw plaats in te nemen. Lees hierover meer in artikel 15 uit de algemene voorwaarden.

Kosten

Voor reizigers is het crowdfundingplatform helemaal gratis.* Donateurs betalen alleen 35 cent transactiekosten.

*Bij spaarpagina’s voor projectdoelen die niet zijn gekoppeld aan een werkvakantie, rekenen we 6% administratie- en begeleidingskosten.

Hanneke

Ik denk graag met je mee

Samen brainstormen?
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI