Goed voorbereid op reis

Als je op reis gaat, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zo ga je zelfverzekerd op pad en haal je meer uit deze kostbare wereldervaring. Maar, waar begin je? En wat moet je dan allemaal geregeld hebben voor vertrek? Gelukkig is het grootste deel van de reisvoorbereiding al geregeld door Livingstone. Wat jij zelf nog kan doen om helemaal klaar te zijn voor vertrek, lees je hier.

Voorbereiding

Lees je in over het land

Voor vertrek is het zinvol om alvast een beeld te hebben bij het land waar je naartoe gaat.  Zo weet je wat je kan verwachten én het is goed voor de voorpret. Leer alvast een paar woorden in de lokale taal (bv. hallo, dank je wel, slaap lekker) en lees de basisinfo van het land in onze reader. Heb je de smaak te pakken? Er zijn verschillende boekjes en websites die jou alvast een inkijkje kunnen geven in het land.

Doorloop onze paklijst

Omdat een werkvakantie geen ‘standaard’ vakantie is, is een goede paklijst een fijn handvat. Onze voorbeeld paklijst is met de nodige ervaring samengesteld. Hiermee kun je er zeker van zijn dat je geen belangrijke dingen vergeet (of overbodige spullen onnodig meezeult op reis). Je vindt de lijst in onze reader en kunt deze gemakkelijk aanpassen op je eigen wensen. Ook geven we tips hoe je de hand- en ruimbagage goed kunt verdelen (incl. bagagevoorschriften).

Zorg dat je goed bent uitgerust

Goed uitgerust op reis gaan is belangrijk. Het reizen, deel zijn van een team en de omschakeling naar een andere cultuur en klimaat kosten veel energie. Bovendien heb je gekozen voor een ‘werk’vakantie. Toch ben je vaak druk, zo net voor de reis. Zorg er dan in ieder geval voor dat je de laatste twee nachten echt goed slaapt (het liefst 8 uur of meer). Als je dat doet, kun je namelijk wel een stootje hebben.

Veiligheid

Verzeker je goed

Ga je met Livingstone op reis, dan is een reisverzekering verplicht. Omdat je tijdens je werkvakantie vrijwilligerswerk doet, moet vrijwilligerswerk zijn meeverzekerd (dit is lang niet altijd standaard het geval). Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Livingstone heeft voor haar deelnemers goede verzekeringen beschikbaar.

Win medisch advies in

Gezond op reis gaan is van groot belang. Win daarom zes weken voor vertrek (persoonlijk) medisch advies in bij je huisarts of bij de GGD. Om gezond te blijven op reis, heb je voor verschillende landen inentingen en soms malaria-tabletten nodig. Check hiervoor alvast de website LCR of de GGD.

Check het reisadvies

Lees bij boeking en voor vertrek zelf ook het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vind je per land (en regio) de do’s en dont’s op het gebied van veiligheid. Bij al onze reizen kun je er bovendien van uitgaan dat wij ervoor zorgen dat jouw veiligheid op reis voldoende is gewaarborgd. Als de veiligheidssituatie in een land verandert, hoor je dat direct van ons.

Begeleiding

Meld je aan bij de ambassade

Meld je voor vertrek aan bij de ambassade. In geval van problemen in het land kan de ambassade je dan makkelijker vinden en ondersteunen bij wat er op dat moment nodig is. De aanmelding bij de ambassade is niet ingewikkeld, maar je moet er wel even voor gaan zitten. Zorg dat je je reisplan en persoonlijke gegevens paraat hebt.

Volg de deelnemerstraining

Als deelnemer ben je verplicht om voorafgaand aan jouw reis een uitgebreide voorlichting en training te volgen. In onze reader kun je alle belangrijke informatie nog eens rustig nalezen. Reisleiders krijgen een speciale training, zodat zij jouw team tijdens de reis goed kunnen begeleiden.

Stel je vragen

Samen met onze projectpartners wereldwijd, bereiden wij jouw reis tot in de puntjes voor. Heb je een vraag of loop je tijdens de voorbereiding ergens tegenaan? Trek dan gerust aan de bel. Onze relatiebeheerders staan je graag persoonlijk te woord.

Heb je nog vragen? Welkom!

Contact
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI