Verslag 2022

Introductie

Dit verslag gaat over de periode van 1 oktober 2021 t/m 31 december 2022. Het is een verlengd boekjaar.

Eind 2021 moesten we Livingstone op de waakvlam zetten als gevolg van de Coronacrisis. Afscheid nemen, het kantoor opruimen; het was een moeilijke fase. Het vooruitzicht voor 2022 was in eerste instantie dan ook een verdere afronding. Totdat een van onze B2B-partners vroeg hun reisprogramma opnieuw op poten te zetten. Dit betekende een boost in werkzaamheden en bovenal een boost in financiële mogelijkheden. Met grote dankbaarheid konden we in de eerste maanden van 2022 melden dat er een doorstart mogelijk leek. Met veerkracht en lef zijn we erin gesprongen; de doorstart is een feit!

Organisatie

Een nieuw team

Een belangrijke organisatorische melding is de teamwisseling die halverwege 2022 plaatsvond. Steffen Barentsen, de oprichter van Stichting Livingstone, gaf aan zijn bijdrage te willen afronden. Dat was het begin van een zoektocht naar een nieuw team om Livingstone voort te zetten. Het bleef even stil, maar uiteindelijk diende een compleet team zich aan. Hanneke van den Biggelaar, Marleen Kragt en Gerlinda den Otter zetten alle zeilen bij om Livingstone weer volledig in de vaart te brengen. Steffen had in deze tijd de rol als transitiebegeleider. Wij zijn als bestuur en team God ontzettend dankbaar voor alles wat Hij heeft gegeven en zien uit naar wat er nog meer gaat gebeuren.

Organisatie- en activiteitenverslag

Activiteiten

Missiereizen en crowdfundacties

In 2022 heeft Livingstone haar activiteiten uitgebreid. Onder het label ‘missiereizen’ verzorgden we reizen voor diverse organisaties zoals Open Doors, ZOA, MAF, Bible League en KASH. Daarnaast hebben onze medewerkers projecten bezocht in Oost-Afrika en Oekraïne. Het is goed elkaar live te ontmoeten. Dat geeft moed en vertrouwen voor de samenwerking.

We hielden een benefietavond voor Oekraïne met als doel groepen alvast te koppelen aan dagcentra. Niet alleen het geld, ook de bemoediging in contact en gebed is erg waardevol.

Eind 2021 hebben we middels een crowdfundactie een laatste gift opgehaald voor de projecten die we in Coronatijd niet konden bezoeken.

Jaarrekening

Introductie

Zoals in de introductie verteld, kreeg Livingstone een financiële boost die de doorstart mede mogelijk maakte. Ook hebben we gezocht naar andere manieren om de financiële middelen uit te breiden. In het verslag vind je de exacte cijfers.

Download jaarrekening
Hanneke

Heb je nog vragen?

Contact opnemen
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI