Onze aanpak
Onze kernwaarden vormen de basis

Duurzaam en eerlijk

Duurzaam en eerlijk te werk gaan is ons uitgangspunt. We gaan voor een mooiere wereld: vandaag én in de toekomst. We doen er alles aan om goed te zijn voor onze planeet en voor de mensen met wie we werken.

Ecologische voetafdruk

Op kantoor maken we bewuste keuzes om verspilling tegen te gaan. We doen onze inkopen zo verantwoord mogelijk: zuinig, biologisch en/of fair trade. De CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren we. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om vaker over land te reizen.

Lange termijn visie

Duurzaamheid betekent net zo goed een aanpak voor de lange termijn. Samen met onze partners in de wereld denken we na over passende en houdbare oplossingen voor lokale vraagstukken. Duurzaamheid is dan ook één van onze zes thema’s.

Een groene ambitie

Duurzaamheid doe je er niet ‘even’ bij: het vraagt om aandacht en aanpassingsvermogen. We dagen onszelf, onze deelnemers en partners uit om te blijven investeren in een duurzame, eerlijke en groene wereld. Met elkaar zijn we op weg: stap voor stap.

Wij steunen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

Meer informatie

Samen en gelijkwaardig

De wereld mooier maken doen we niet alleen: dit doen we samen. We hebben elkaar nodig en dragen allemaal ons steentje bij. Een gelijkwaardige samenwerking is voor ons essentieel. Zo leren we van elkaar en zo bereiken we ons doel.

Onze partners wereldwijd

Livingstone is betrokken bij betekenisvolle projecten wereldwijd. Op het gebied van zes verschillende thema’s slaan we de handen ineen. Onze relatiebeheerders werken nauw samen met projectpartners om onze werkvakanties vorm te geven. We hebben veel respect voor elkaar en vormen een sterk team.

Lokaal en kleinschalig

Lokale vraagstukken vragen om lokale oplossingen, met lokaal draagvlak en lokaal leiderschap. Livingstone kiest daarom bewust voor lokale kleinschalige projecten, of het nu gaat om een gehucht in Moldavië of om een buitenwijk in de hoofdstad van Tanzania. De betrokken projectpartners staan middenin hun gemeenschap en weten als geen ander wat er speelt.

Inspireren en verbinden

Op werkvakantie zijn we te gast in de lokale gemeenschap en gaan we samen met hen aan de slag. Zij aan zij bouwen we aan een hoopvol project. Zo leren we elkaar op een bijzondere manier kennen. Een gelijkwaardige samenwerking is de basis: door te geven en te ontvangen inspireren we elkaar.

Wij zijn lid van Volunteer Correct

Meer informatie

Veilig en verantwoord

Bij Livingstone staat veiligheid voorop. Bij een verantwoorde aanpak horen allerlei grote en kleine maatregelen die de veiligheid van onze deelnemers, projectpartners en de plaatselijke gemeenschappen waarborgen.

Veiligheid en Gezondheid

Een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid is belangrijk op reis. Daarom adviseren we het vooraf raadplegen van een arts bij het gebruik van medicijnen of bij twijfels over de gezondheid. Tijdens iedere reis geldt een calamiteitenplan en zijn wij 24/7 bereikbaar in geval van nood. Ook gaat er altijd iemand mee die eerste hulp kan bieden bij ongevallen.

Goede voorbereiding en begeleiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook op het gebied van veiligheid. Samen met onze lokale partners worden de werkvakanties tot in detail voorbereid. Onze gedragscode is er om onze deelnemers, projectleiders en de lokale gemeenschap te beschermen. Iedere reis wordt begeleid door capabele reisleiders: zij zijn gescreend, getraind en hebben een formele Verklaring Omtrent Gedrag. Ook onze deelnemers ontvangen een uitgebreide training en een reader met alle informatie over hun reis.

Verzekeringen en waarborgen

Veilig op reis betekent goed verzekerd op reis. Daarom is een reisverzekering verplicht voor alle reizigers en zijn er eisen voor een minimale dekking. Livingstone biedt een goede reisverzekering aan en is zelf ook verzekerd voor haar werk en dat van haar partners in de wereld. Daarnaast zijn wij aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reizen (Zakelijk) en Het Calamiteitenfonds. Hierover lees je meer in onze waarborgen.

Wij zijn lid van SGR

Meer informatie

Wij zijn lid van het Calamiteitenfonds

Meer informatie

Onze missie

Samen de wereld mooier maken. Die uitdaging gaan we graag aan! Wij willen met zoveel mogelijk jongeren samenwerken aan hoopvolle projecten. Iedereen is van harte welkom.

Onze missie

Onze thema's

Wij kunnen niet alles, daarom hebben we focus aangebracht in ons werk. We geven prioriteit aan: Kinderen, Onderwijs,  Ondernemerschap, Duurzaamheid, Samenleven en Weerbaarheid.

Onze thema's

Onze organisatie

De wereld mooier maken is ons ideaal. We willen geen eendagsvlieg zijn, daarom hebben we onze blik op de lange termijn gericht. We proberen betrouwbaar, duurzaam en innovatief te zijn.

Onze organisatie

Heb je vragen, stel ze gerust!

Contact
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI