Reader

Oeganda Mpigi

Philomena Namirembe

Philomena leidt de Queen of Peace High school. Een pittige dame met visie voor de toekomst. Ze studeerde aan de universiteit en weet als geen ander hoe belangrijk onderwijs is. Regelmatig staat ze met haar laarzen in de modder tussen de gewassen of sjouwt ze mee op de bouwplaats.

Lieve mensen, jullie zijn bijzonder welkom! Laten we samen investeren in onderwijs, gezondheid en levensonderhoud. Zo geven we onze kinderen en gemeenschap de wortels om te groeien en vleugels om te vliegen.

Visie, missie, droom

Ontwikkeling voor de lange termijn: dat is het streven. Philomena droomt dat jongeren dankzij onderwijs kansen krijgen én benutten voor een blijvende positieve impact. Het motto van de school is: “Work with the Lord for Excellence”. Ook buiten de schoolmuren wil Philomena, samen met studenten, van betekenis zijn voor de lokale gemeenschap.

Het project en de werkzaamheden

De Queen of Peace Highschool is opgericht in 2007. Al zo’n 200 jongeren tussen de 13 en 23 jaar oud krijgen hier zeer goed middelbaar onderwijs. Denk aan vakken als wiskunde, engels en scheikunde, maar ook aan naailes, handenarbeid en sociale vaardigheidstraining. Om te voorzien in voedsel en inkomen voor schoolmateriaal, worden gewassen verbouwd op eigen grond: handig en leerzaam! Momenteel bouwen we aan een laboratorium, hiermee tillen we de school naar een hoger level!

Dit ga je doen
Het leuke van samenwerken met leeftijdsgenoten – de studenten van Queen of Peace – is dat je veel van elkaar leert. Je sluit vriendschap tijdens sportactiviteiten en praat over belangrijke thema’s zoals armoede, de toekomst en het geloof. Ben je goed in een vak op school? Help elkaar! Of vertel over het belang van onderwijs op de lokale radio. Doe dans- en drumskills op en help mee met koken. Luister naar de persoonlijke verhalen van mensen uit de buurt die het lastig hebben.

Deze middelbare school is echt in opbouw. Er is genoeg te doen! Het laboratorium – waar in 2019 aan werd gebouwd – moet nog worden afgewerkt. Denk aan het pleisteren en verven van muren, aan de bouw van een veranda en aan de vloer, de ramen en deuren. Zorg in elk geval dat je kluskleren mee hebt. Oja, en vergeet je kaplaarzen niet, zodat je voor de afwisseling ook in de tuin aan de slag kunt gaan!

Jouw verblijf

De school staat in een groene omgeving in het dorp genaamd ‘Muge’, op zo’n 110 km afstand van de hoofdstad Kampala. Je verblijft in een klaslokaal en buiten vind je een Afrikaans toilet en douche. Mpigi is een project zonder stromend water en elektriciteit. Water wordt gehaald bij een moeras een paar kilometer verderop en je doet boodschappen in een dorpje verderop.

Maaltijden
Samen met vrouwen uit de lokale gemeenschap bereid je de maaltijden voor. Meer info in de papieren reader.

Faciliteiten
stroom, internet en telefonie, sanitair etc

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI