Reader

Oeganda Bukulula

Real Shepherd is opgericht om de meest kwetsbare mensen van de gemeenschap te helpen, zodat iedereen beseft dat zij schepselen van God zijn, waarvoor gezorgd moet worden.

William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William: als kippenhouder, betrokken dorpsgenoot, pastor, politieman of schooldirecteur. Hij weet van aanpakken! Als directeur van ‘Real Shepherd Community Development Foundation’ runt hij met een enthousiast team dé basisschool in zijn geboortedorp.

Het project en de droom

De Real Shepherd School is dé school voor alle kinderen uit de omgeving. In 2012 werd de school geopend. Hiervoor spaarde William al jaren met de verhuur van kleine ruimtes. Deze ruimtes zijn inmiddels omgetoverd tot heuse klaslokalen. Er kwamen meer lokalen bij, evenals een examenhal, keuken, toiletblok en administratiegebouw. Zo’n 460 buurtkinderen gaan nu naar school en dit aantal blijft groeien… Kortom, het is hoog tijd voor grotere klaslokalen!

De droom van William is dat iedereen – ook de meest kwetsbaren – deel uitmaakt van de strijd tegen armoede, honger en discriminatie. Door training en onderwijs wil William kansen creëren voor jong en oud, om zo de gemeenschap in Bukulula tot bloei te laten komen.

Wat ga jij doen

Tijdens je verblijf zit je niet stil. Zo geef je les op de basisschool en help je kinderen met hun huiswerk. Natuurlijk mogen sport- en spelactiviteiten niet ontbreken. Een voetbaltoernooi valt gegarandeerd in de smaak bij de kinderen én leerkrachten! Je bent te gast bij een opvanghuis voor gehandicapten en brengt een bezoek aan de gevangenis en lokale gezondheidskliniek. Op huisbezoek bij schoolkinderen, ouderen, en kwetsbaren, leer je de lokale gemeenschap beter kennen.

Op het project steek je je handen uit de mouwen: letterlijk. Als team ga je namelijk verder met de bouw van vier nieuwe klaslokalen voor de basisschool. Het werk is heel divers: van cement maken en stenen doorgeven tot vloeren storten en egaliseren. De muren moeten gepleisterd en geverfd worden voor de finishing touch. Daarnaast staat de renovatie van de slaapvertrekken op het programma. Er is genoeg te doen. Ga jij deze uitdaging aan?

Jouw verblijf

Je verblijf in de landelijke, kleine gemeenschap Bukulula is al één groot avontuur op zich! Je slaapt met je team in een huis op het terrein van het project. Er is een openlucht keuken en eetruimte, een zonverwarmde douche, en een Afrikaans toilet, lees: een gat in de grond. Er is regelmatig stroom, maar geen stromend water. Geen zorgen, je zult niets tekort komen! Eten wordt voor je bereid, maar het is nog gezelliger om samen met de Oegandese vrouwen te koken op houtskool.

Excursies

Tijdens je reis kan je de hoofdstad Kampala bezoeken of ga op zoek naar spanning op de krokodillenfarm bij het Victoriameer. Tijdens een stranddag bij Lake Nabugabo kom je heerlijk tot rust en een (tweedaagse) safari in Queen Elisabeth National Park is een absolute aanrader!

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI