Motivatie

Naastenliefde

Het Bijbelse ‘heb je naaste lief als jezelf’ is voor ons een leidraad in alles wat we doen. Wij geloven in hart verbindingen van mens tot mens; dat goed voor jezelf zijn samen moet gaan met goed zijn voor anderen. We vinden het belangrijk om daarbij oog hebben voor mensen die het minder getroffen hebben.
Het is verrassend hoeveel je kunt betekenen.

Wij geloven dat iedereen iets kan bijdragen en zo een lichtpuntje kan zijn, dat we samen een licht kunnen ontsteken zo helder als de middag (Jesaja 58:10).

Livingstone en geloof

Livingstone en de partners in de wereld werken met het christelijk geloof als basis. Tijdens de reizen wordt tijd gemaakt voor bezinning. Je kijkt terug op de dag en er wordt een gedicht of verhaal gelezen en gebeden. Op zondag bezoek je een lokale kerk.

Iedereen is welkom

Bij Livingstone is iedereen welkom. Iedereen die gemotiveerd is kan mee. Respect voor elkaar is het uitgangspunt. Onze partners in de wereld staan klaar voor iedereen. Zij maken geen onderscheid in ras of geloof.

Samen werken aan een begripvolle wereld

Ervaring is de beste leermeester! Op weg gaan, mensen leren kennen en met hen samenwerken aan een hoopvol project geeft een essentiële ervaring die je leven verandert. Tijdens onze werkvakanties willen we laten zien dat armoede, onrecht of verdriet de ander geen tweederangs mens maakt.

Juist door het gelijkwaardige contact van mens tot mens, beteken je echt iets voor elkaar. Zo leer je de wereld en jezelf op een andere manier kennen. De solidariteit die je met een werkvakantie ontwikkelt: daar gaat het ons om.

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI