Het begon met een kerkje
Het verhaal van Dani (2004)

Babadag is een Roemeense stad met zo`n 11.000 inwoners, die bekend stond om duistere en occulte praktijken. In 1998 verhuisde ik, Dani Hadarean, naar deze stad. Ik voelde me geroepen om juist hier het Goede Nieuws te brengen.

Babadag is een Roemeense stad met zo`n 11.000 inwoners. In 1998 verhuisde ik naar deze stad die bekend stond om `duistere` en `occulte`praktijken . Die geestelijke duisternis was duidelijk te proeven! Evenzo de armoede en ongeletterdheid.

Ik voelde me geroepen om het Goede Nieuws te brengen. Ik vertelde mensen over redding door Jezus Christus en hoop op een beter leven. En… Mensen kwamen tot geloof! Ze wilden meer over de Bijbel horen en deze zelf ook lezen. Daarom startte ik een klein kerkje. Daar probeerden we de mensen te leren lezen en schrijven. Een uitdaging!

In contact met Livingstone
In 2003 kwam ik in aanraking met Steffen van Livingstone. Ik vertelde over mijn verlangen om de meest onfavoriete zigeunerkinderen van Roemenië te gaan helpen. Veel van deze kinderen gingen niet of maar tijdelijk naar de basisschool. De kinderen kwamen uit een totaal andere cultuur dan de andere Roemeense kinderen en leefden in armoede.

Mijn droom
Ik wilde een kleuterschoool starten, waar kinderen zorg, aandacht, eten en lessen zouden krijgen. Zo zouden de kinderen beter voorbereid worden op de basisschool. Livingstone droomde mee en… Er startte een hele mooie samenwerking die nog jaren zou duren!

Livingstone teams
In 2004 kreeg ik mijn eerste Livingstoneteam! En in de jaren daarop volgden er nog meer teams. De teams verbleven voor 2 weken op het project en hielpen mee aan de realisatie van een echte kleuterschool/ kidsclub voor de kinderen van Babadag! Mijn droom kwam uit! De `Kids Club` startte en werd een feit. Kinderen kregen onderwijs, zorg en te eten. Voor sommige kinderen was dit de enige maaltijd op een dag!

“Ik ben God dankbaar voor Livingstone. Met elkaar konden we jaarlijks 30 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar voorbereiden op de basisschool en hen belangrijke dingen leren!”

Goed nieuws
In 2006 vertrok ik uit Babadag. Er was een goed lokaal team dat het project runde. Natuurlijk wilde ik op de hoogte blijven. Zo vernam ik na een paar jaar dat de leraren van de basisschool hadden gevraagd of ze de kinderen van het project alsjeblieft mochten inschrijven… Ze waren zulke goede voorbereide leerlingen… Weer een paar jaar later hoorde ik dat onze eerste kinderen de basisschoolperiode hadden voltooid. Wouw, wat een nieuws!

Jaren later bezocht ik Babadag weer. Mijn vrouw Perla werd aangesproken door iemand van het gemeentehuis. “Jullie hebben de geschiedenis van deze stad veranderd!” Wat een treffende woorden. Deze woorden wil ik doorgeven aan Livingstone en alle reizigers die ons geholpen hebben. Met elkaar hebben we geschiedenis geschreven in Babadag en de stad positief beïnvloed

“Jullie hebben de geschiedenis van deze stad veranderd!”

Enorm bedankt
Voor jullie genereuze investeringen in Babadag. De teams die kwamen, geld dat beschikbaar kwam voor de Kids Club, jullie blijven support voor ons project… Ze brachten resultaten die er toe deden!

20e verjaardag
Gefeliciteerd Livingstone! Ik wens jullie nog veel meer jaren toe met heel veel zegen. Zodat jullie nog vele andere projecten tot zegen kan zijn. Zoals jullie ooit tot zegen zijn geweest voor het project in Babadag.

Jesaja 54:2

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI