Samen in de raftboot... ik had het niet willen missen
Het verhaal van Else Lotte - Relatiebeheerder Afrika+

Mijn ‘Livingstone verhaal’ begon in februari 2020 toen ik tijdens mijn afstuderen solliciteerde op de vacature voor een Relatiebeheerder Afrika+. Op dat moment schreef ik mijn thesis, was COVID-19 nog geen vast onderdeel van ons vocabulaire en zat voormalig relatiebeheerder Judith Kruit middenin het voorbereidingstraject van diverse groepen voor de zomer 2020. Na mijn eerste sollicitatie gesprek werd de pauze knop ingedrukt: Livingstone werd voor het eerst geconfronteerd met de gevolgen van COVID-19 en stapte in een raftboot zonder te weten waar het ‘schip’ zou strandden.

Mijn ‘Livingstone verhaal’ begon in februari 2020 toen ik tijdens mijn afstuderen solliciteerde op de vacature voor een Relatiebeheerder Afrika+. Op dat moment schreef ik mijn thesis, was COVID-19 nog geen vast onderdeel van ons vocabulaire en zat voormalig relatiebeheerder Judith Kruit middenin het voorbereidingstraject van diverse groepen voor de zomer 2020. Na mijn eerste sollicitatie gesprek werd de pauze knop ingedrukt: Livingstone werd voor het eerst geconfronteerd met de gevolgen van COVID-19 en stapte in een raftboot zonder te weten waar het ‘schip’ zou strandden. Pas in de zomer 2020 werd mijn sollicitatieprocedure weer opgepakt. Judith had inmiddels volgens plan afscheid genomen van haar functie en ik werd per 1 september 2020 binnengehaald om haar te vervangen. Ondanks het feit dat we nog niet wisten of en wanneer we weer konden reizen, wilden we niet stil zitten. In plaats daarvan wilden we vooruitkijken en er klaar voor zijn zodra het weer kon.

Voor mij was Livingstone een bijzondere eerste werkplek. Een kleine organisatie waarvan ik vanaf moment één al volop deel uitmaakte. Daarbij denk ik niet alleen aan mijn primaire takenpakket als verantwoordelijke voor het Afrika netwerk, maar aan al die facetten die Livingstone draaiende houden. Met een klein team van aanpakkers, is het Livingstone eigen om als het ware van alle markten thuis te zijn. Hier onderdeel van uitmaken, was een eer en een zeer waardevolle ervaring.

Dankzij de open, betrokken en warme bedrijfscultuur voelde ik me thuis, een volwaardig teamlid, van toegevoegde waarde. Bij Livingstone kreeg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen, te groeien in het samenwerken en hard te werken met mijn hart. Integer omgaan met elkaar, met onze partners en klanten staat bij Livingstone bovenaan. Dat heb ik echt zo ervaren in de 16 maanden dat ik hier werkzaam mocht zijn. En daar ben ik trots op.

“Bij Livingstone kreeg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen, te groeien in het samenwerken en hard te werken met mijn hart.”

Ook al had ik in hier graag geschreven over de memorabele projectbezoeken en ontmoetingen met inspirerende projectleiders, zoals mijn voorgangers en collega relatiebeheerder Europa Hessel Loonstra. Ook al had ik de missie voor bewogen Nederlandse jongeren graag aan den lijve ondervonden. Had ik liever nieuwe projecten gescout dan ons huidige projecten losgelaten. En had ik liever bijgedragen aan het opbouwen en vernieuwen van Livingstone dan aan het afbreken ervan.

Maar ondanks het feit dat het allemaal zo anders liep, ben ik dankbaar voor het stukje Livingstone dat ik mocht meemaken. Voor de partners die ik leerde kennen, de acties die ik voor hen mocht voeren, voor de presentaties die ik hield voor de gemotiveerde groepen en voor alle lessen die ik bij Livingstone heb geleerd. Ik neem ze mee.

“Toch blijft er nog een stukje van de identiteit van Livingstone zorgvuldig bewaard, wie weet wordt het op een dag weer tot bloei gebracht.”

In de afrondende fase van Livingstone worden onze activiteiten stilgelegd en wordt er afscheid genomen van de organisatie in de huidige vorm. Toch blijft er nog een stukje van de identiteit van Livingstone zorgvuldig bewaard, wie weet wordt het op een dag weer tot bloei gebracht. Dat is hoopvol.

Warme groet,

Else Lotte

Relatiebeheerder Afrika+

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI