Een bijzondere toewijding
Het verhaal van Mariëtte (23)

Mijn naam is Mariette, 23 jaar, Social Worker en ik ben net terug uit Grabouw, Zuid-Afrika. Ik heb daar voor zeven maanden vrijwilligerswerk gedaan bij Agape Family Ministries. Ik wilde graag mijn horizon verbreden, een nieuwe ervaring opdoen (als social worker) en toen ik las over Agape wist ik meteen dat dat het project zou zijn waar ik naartoe wilde. Dit door mijn grote interesse voor kinderen met autisme, gedragsproblematiek en beperkingen.

Wat heb je allemaal gedaan?
Agape heeft twee tehuizen; een (wees)kindertehuis en een tehuis voor kinderen met een beperking. Daarnaast hebben ze een special needs school en een peuter/kleuterschool.

Hun toewijding aan alle kinderen, maar in het bijzonder de kinderen met een handicap is zo bewonderenswaardig. Ik heb dan ook ontzettend genoten in het werken met deze kinderen en het ontwikkelen van programma’s en plannen voor hen! Bij Agape hebben ze mij echt gevraagd mee te denken en hebben ze mij ingezet aan de hand van mijn talenten, dat was zo bijzonder!

Natuurlijk was het in het begin weleens moeilijk om als enige vrijwilliger daar aan het werk te zijn, zo ver van huis, maar na zeven maanden kan ik zeggen dat ik ontzettend bijzondere vriendschappen heb opgebouwd met de mensen die betrokken waren bij het project. Ik voelde mij thuis!

“Bij Agape hebben ze mij echt gevraagd mee te denken en hebben ze mij ingezet aan de hand van mijn talenten, dat was zo bijzonder!”

En nu ben je in Nederland… 
Wat ik merk nu ik terug ben, is dat ik meer heb leren vertrouwen op Gods leiding. Het leven valt soms echt niet mee in Grabouw, maar de mensen vertrouwen erop dat God uitkomst zal geven. Leg je leven in Zijn handen en geef Hem de regie… Verwacht het in alles van Hem!

Als je nu heel erg benieuwd bent geworden naar dit bijzondere project kijk dan eens naar deze filmpjes:

Agape: The legacy

Extraordinary Faith: The Agape Story Continued

“Verwacht het in alles van Hem!”

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI