Slowakije Markovce

Projectleider

Vitalie Pupazan

Vitalie is geboren in de Sovjet-Unie tijd maar groeide op in het onafhankelijke Moldavië. Hij werkt graag met de plaatselijke kerken en zo groeit het aantal dagcentra. Vitalie wordt iedere dag geconfronteerd met de situatie in zijn land; hij wil bijdragen aan een betere toekomst.

Ik probeer ondanks alles een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van mijn land.

- Vitalie Pupazan

20+ project De Hoeksteen

Dit project is voor jongeren in de leeftijd 20 tot 25 jaar. Al ruim 20 jaar organiseren zij missionaire werkreizen naar Oost-Europa waar met name ontmoeting centraal staat. Er zullen bouwwerkzaamheden zijn, maar ook sociale activiteiten zoals het helpen bij een zomerkamp. In de voorbereiding zullen een aantal ontmoetingsmomenten zijn en zullen we gezamenlijk verschillende acties houden.

Project

Het dagcentrum in Sculeni bevindt zich op een centrale plek in het dorp. Op een van de foto's zie je het turkooizen gebouw waar zo'n 20 tot 30 kinderen drie keer per week samenkomen. Dichtbij het dagcentrum bevinden zich een kunstgrasveld en een park. Diverse mogelijkheden om leuke activiteiten te organiseren. Olya Borta (de knappe jonge vrouw op de portretfoto) zal namens YFC jullie contactpersoon zijn. Leuk weetje: ze is gek op pindakaas!

Droom

De droom van de pastoor (echtpaar) is om een cirkel te doorbreken en de kinderen de mogelijkheid te geven na de basisschool een vervolgonderwijs te volgen. Zodat de nieuwe generatie een betere baan kan krijgen en uit de armoede kan komen.

Dit ga je doen

Tijdens de reis ontmoet je de kinderen en tieners die bij het dagcentrum komen. Voor hen kun je diverse activiteiten binnen of buiten organiseren. Binnen onze groep zullen we mooie en goede gesprekken houden, actie voeren om geld bij elkaar te sparen, feesten en stappen maken in je geloof.

In een naast gelegen dorpje is door de kerk een gebouw aangekocht. Ze zijn bezig met renoveren. Voor de zomer 2023 zal het dak klaar zijn. Voor de groep is de opdracht om binnen te stuccen, schilderen, sauzen en de vloeren te doen. De wens is dat dit gebouw klaar is aan het einde van de week.
Dit kunnen we eventueel aanvullen met kluswerkzaamheden bij families.

Verblijf

Jullie zullen verblijven in het gebouw/kerk waar ook het dagcentrum is gevestigd. In de grote kerkzaal kunnen de heren slapen en boven op de vliering de dames. De kerk beschikt over 2 douches en 4 toiletten (2 in dezelfde ruimte). De kok van het dagcentrum zal ook voor de groep het eten voorbereiden.

Excursies

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: Tijdens het werken lange broek en werkschoenen minimaal klasse S3, T-shirt zonder mouw is prima, short en hemdje zijn niet oké

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. 

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI