Inspiratiereis voor vrouwen

Projectleider

Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Wij werken in veertien landen. Deze reis is een samenwerking tussen Dorcas Albanië, het internationale kantoor in Nederland en liedjescabaretgroep Op en Top Vrouw.

‘Het gevoel van eigenwaarde is bij veel vrouwen is laag. Ze denken al snel dat ze iets toch niet kunnen. Maar in iedere vrouw zit een potentieel. Ze hebben vaak alleen een beetje steun en wat aanmoedig nodig.'

- Dorcas

Wij geloven in het prachtige potentieel dat ieder mens van God heeft gekregen. We zijn geroepen om naar mensen in nood om te zien. Zo volgen wij Jezus Christus. Wil jij ook handen en voeten aan je geloof geven en er zijn voor mensen in nood? Ga dan met ons mee op reis naar Albanië en raak geïnspireerd door het werk van Dorcas en de (veer)kracht van onze projectdeelnemers.

Project

In Albanië is een grote kloof tussen rijk en arm. Dit is mede veroorzaakt door verschillende crisissen. Vrouwen hebben het moeilijk. Albanië is vanuit het communistische verleden een door mannen gedomineerde cultuur. Voor vrouwen is weinig ruimte om zich buitenshuis te ontwikkelen. Dorcas heeft projecten waarin vrouwen worden gestimuleerd zich te ontwikkelen. Zo kunnen ze een vak leren, krijgen ze handvatten aan hun sociale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Dit ga je doen

De ontmoeting met Albanese vrouwen, zowel jong als oud, staat centraal tijdens deze reis. Je bezoekt vrouwen in onze gemeenschapscentra, maar je komt ook bij hen thuis. Je maakt kennis met hun levensomstandigheden en ervaart tegen welke problemen zij aanlopen. Tegelijkertijd zie je ook de (veer)kracht en positieve instelling van deze vrouwen.

Naast het ontmoeten van vrouwen ga je ook je handen uit de mouwen steken. Je helpt mee bij het uitdelen van voedselpakketten tijdens huisbezoeken, je bereidt een Nederlands-Albanese avond voor en je gaat creatief aan de slag met vrouwen uit onze projecten.

Verblijf

Je verblijft in een middenklasse hotel in Korca. De laatste nacht overnacht je in een middenklasse hotel in Elbasan.

Excursies

Je bezoekt elke dag één of meerdere projecten van Dorcas. Daarnaast is er ook tijd ingepland om Albanië te ontdekken. Zo bezoeken we op zondag een lokale kerkdienst, gaan we naar stadjes Rehova, Elbasan, Maliq en Prespa en maken we een rondwandeling door Korca. In je vrije tijd is er eventueel de mogelijkheid om zelf iets te ondernemen, zoals een museum bezoeken.

Wat heb je zeker nodig:

* Een goede conditie om ongeveer vijf kilometer te kunnen wandelen.

* Voldoende beheersing van de Engelse taal ( vooral begrijpen wat er wordt verteld)

 

Do's en don'ts

Er zijn uiteraard gewoontes in Albanië waar je als bezoeker rekening mee moet houden. En dat geldt ook voor hoe je omgaat met onze projectdeelnemers. Deze do’s and don’ts bespreken we tijdens de voorbereidingsdag van deze reis.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de reis organiseren wij een voorbereidingsdag op ons kantoor in Almere. Je ontmoet dan de andere deelnemers en krijgt meer informatie over het programma en het land.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of ID-kaart (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. Kijk hiervoor op lcr.nl.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je reis. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectbudget 500,00
 
Reis
Reis en verblijf 1260,00
Reisorganisatie 235,00
 
Totaal missiereis 1995,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 18,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2023 13 - 20 okt

Reisinformatie

€ 1995,- vanaf
20+ leeftijd
12-22 reizigers
8 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI