Gambia Fajara

Projectleider

Sylvester Seal Jammeh

Sylvester Seal Jammeh is sinds 2006 de bewogen en bevlogen leider van Youth for Christ in Gambia. Hij bruist van enthousiasme en heeft een enorme passie voor God en voor jongeren. In zijn werk wordt hij gesteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers.

Awesomazing! Het werk van de teams heeft enorm geholpen om onze droom waar te maken en kinderen en tieners toegang te geven tot onderwijs daar waar nodig!

- Sylvester Seal Jammeh

Project

Youth for Christ maakt zich sterk voor de jeugd in Gambia. Er zijn allerlei activiteiten in het jongerencentrum en er wordt volop geïnvesteerd in onderwijs. Eerder bouwden teams een middelbare school in Faraba en een beroepsschool in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara. Om alle kinderen een plekje te geven, wordt er momenteel een extra gebouw gehuurd. De uitbouw is dus een waardevolle investering om de kosten op lange termijn laag te houden.

Droom

Youth for Christ gaat helemaal voor de kinderen en jongeren uit Gambia: zij zijn de toekomst! Seal en zijn team willen dat de jeugd de kans krijgt om te leren en te groeien: in hun persoonlijke leven én in hun geloof. Youth for Christ hoopt dat scholen en jongerencentra hieraan bijdragen.

Dit ga je doen

Je brengt veel tijd door met de kinderen op het project: knutselen, spelletjes, schminken, noem het maar op. Ook ga je op visite bij families thuis en bezoek je de dorpskliniek. Waar nodig deel je kleding, voedsel en medicijnen uit. Super leuk als je meedraait in het jeugdwerk. Daar ontmoet je leeftijdsgenoten tijdens een filmavond, sporttoernooi, of sociale vaardigheidstraining. Daag elkaar eens uit voor een debat en ga met elkaar in gesprek over God.

Er wordt natuurlijk ook geklust op het project. Dit betekent: mouwen opstropen en aan de slag met de uitbouw van de ZOE basisschool. We werken de hoogte in met een tweede verdieping! Het is een grote klus, dus maak je borst maar nat. Voor de afwisseling help je mensen uit de buurt in de tuin. Je kunt je voorstellen dat dit hartstikke gezellig is.

Verblijf

Je verblijft in Fajara, een rustige wijk in Serekunda: de grootste stad van Gambia. Alles is op loopafstand, zo ook het strand! Er zijn twee accommodaties: het YFC Centrum en een appartement met meerdere slaapkamers, een eetkamer en keuken met koelkast. Ook is er stroom en een Europees toilet. Na een lange werkdag geniet je extra van een verfrissende douche. Boodschappen doe je in de supermarkt of op de plaatselijke markt en samen met de staff van YFC kook je buiten op houtskool.

Excursies

Vanaf het project loop je zo het strand op: wij zeggen doen! Verken de grote markt in Serekunda of bezoek de bruisende hoofdstad Banjul. Geniet jij vooral van de stilte? Bezoek dan een plaatselijk vissersdorpje of vaar over de Gambiarivier langs prachtige mangrovebossen. Geloof het of niet: je kunt zelfs op safari in Senegal!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum is niet nodig

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1755,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2750,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 60,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 4 - 25 aug

Reisinformatie

€ 2750,- vanaf
19+ leeftijd
10-18 reizigers
22 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI