Ghana Pokukrom

Projectleider

Kofi Osei

De hartelijke Kofi Osei is oprichter en pastor van het kerkennetwerk Living Rock Ministry. Hij woont met zijn vrouw Kate op een kleine konijnen- en gevogelteboerderij in Koforidua. De Living Rock School in Pokukrom leidt hij samen met zijn trouwe rechterhand Abedgnego.

We danken God voor de de investering van Livingstone in dit geweldige project. Het verandert de levens van mensen en geeft hoop voor veel mensen die in armoede leven.

- Kofi Osei

Project

Er gaan 240 enthousiaste kinderen (4 tot 15 jaar) naar de Living Rock basisschool en Junior Highschool. Hier krijgen zij gratis uitstekend onderwijs. Dat blijkt, want de examenscores zijn ontzettend hoog in vergelijking met andere scholen uit de omgeving! In 2019 begon een team aan de bouw van een kantine. Hier kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen tussen de middag. Dit is ook een belangrijke eis vanuit de overheid. Bouw verder aan de kantine en maak zo het verschil!

Droom

Het motto van de Livingrock basisschool is ‘Arise & Shine’. De droom is dat de kinderen op deze school opbloeien, zodat zij in de toekomst van betekenis kunnen zijn voor hun eigen gemeenschap.

Dit ga je doen

Je gaat op bezoek in verschillende dorpjes en leert zo veel mensen kennen. Je brengt vooral veel tijd door met kinderen: help bijvoorbeeld met lesgeven en organiseer allerlei leuke activiteiten. Als je het ziet zitten, kun je er ook op uit om samen met de leraren het onderwijs op een creatieve manier te promoten. Daarnaast is een voetbaltoernooi erg in trek, net als een middag volleyballen met leraren. Maak je borst maar nat, want ze zijn fanatiek!

Deze school werkt keihard om te voldoen aan de eisen vanuit de overheid. Eén van de eisen is een kantine, waar de kinderen kunnen lunchen. Tijdens jouw verblijf help je lokale bouwvakkers tijdens het bouwen aan de schoolkantine. Praktisch betekent dit cement mixen, stenen ‘gieten’ en versjouwen. Sta je liever in de keuken? Jouw hulp bij het koken wordt ook erg gewaardeerd. Tot slot kun je je creativiteit kwijt bij het maken van mooie muurschilderingen.

Verblijf

Je verblijft in een Guesthouse in Bechem. Hier vind je toiletten zoals je ze gewend bent. Ook is er elektriciteit en een koude douche: geen straf in het warme Ghana. Je doet je boodschappen in de buurt en rijdt in zo’n 15 minuten naar het project in Pokukrom. Daar vind je een Afrikaans toilet en er is geen elektriciteit. Rondom het project is alles op loopafstand. Je luncht bij Abednego thuis, hij woont vlakbij de school. 's Avonds ben je voor het eten weer terug op je verblijf.

Excursies

Voor een excursie kun je goed terecht in Kumasi, de op één na grootste stad in Ghana. Of bezoek het historisch Cape Coast Castle, een fort uit de zeventiende eeuw. Liever de natuur in? Kijk je ogen uit in Kakum National Park. Vanaf loopbruggen bewonder je het oerwoud van bovenaf!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 385,00 385,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1225,00 1235,00
Reisorganisatie 325,00 325,00
 
Totaal werkvakantie 2185,00   2195,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 164,00 162,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 16 jul - 1 aug 2022 1 - 18 aug

Reisinformatie

€ 2185,- vanaf
15+ leeftijd
12-24 reizigers
17 of 18 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI