Italie Rome

Projectleider

Carlo Santoro

Carlo is een bevlogen lid van de organisatie Sant'Egidio, die in tientallen landen (ook in Nederland) werkt. De organisatie komt op voor de armen, voor vrede en voor het gebed. Carlo komt wekelijks met honderden mensen samen in een prachtige Basiliek om de bidden voor de armen.

Ik vind het geweldig om jou het werk van Sant’Edigio te laten zien en samen te werken in de ‘dienst aan de armen’. De ontmoeting met hen: daar word je rijk van! Van harte welkom in Rome!

- Carlo Santoro

Project

Sant'Egidio zoekt de armen op en sluit vriendschap met hen. Dit is voor hen vanzelfsprekend, omdat Jezus zich met ‘de armen’ identificeerde. In het centrum van Rome hebben zij een restaurant (De Mensa) waar daklozen, vluchtelingen en eenzamen een goede maaltijd krijgen. Bij het Welcoming Center vinden zij een dokter, sociaal werker, een toilet en douche en een set schone kleren. Ook voor zieken en ouderen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Droom

Help één mens en je helpt de wereld! Je hart openen voor de armen en met hen in gesprek gaan, is recht doen en bovendien enorm leerzaam. Sant’Egidio wil het voorbeeld van Jezus navolgen en nodigt iedereen uit om dat ook te doen. Zo wordt de wereld een beetje mooier.

Dit ga je doen

Je ontmoet daklozen en vluchtelingen bij het Welcoming Center en op straat. Het zijn gewone mensen die behoefte hebben aan eten, aandacht, schone kleren en een toilet. Jij helpt en begeleidt hen en geeft de aandacht en onvoorwaardelijke liefde die ze zo nodig hebben. Ook bezoek je zieken en ouderen in een verzorgingshuis. Je drink samen koffie met wat lekkers en luistert naar hun verhaal.

In het restaurant (De Mensa) bedien je drie keer per week meer dan 600 daklozen. Ook bezoek je het Refugee Center (hulppost voor vluchtelingen). Ga in gesprek met ex-vluchtelingen en luister naar het bijzondere verhaal van Sant'Egidio. Help mee met het sorteren van kleding, medicatie en andere middelen voor transporten naar onder andere Syrië.

Verblijf

Je kampeert in de tuin van het prachtige klooster van de Padri Maristi. Je tent, matje en slaapzak neem je zelf mee. Een eenvoudige keuken, douche en toilet zijn beschikbaar. Eten klaarmaken doe je zelf. De supermarkt bevindt zich op 10 minuten lopen van het klooster. In de wijk Trastevere, waar de meeste projecten zijn, is alles op loopafstand. Alhoewel verplaatsen per bus en tram ook leuk is voor de afwisseling.

Excursies

Rome is één groot museum van duizenden jaren oud. Het is prachtig om er dagen doorheen te banjeren. De Sint-Pieter, Het Colosseum, het Forum Romanum, noem het maar op. Je krijgt geld mee voor openbaar vervoer. Je kunt ook een dagje naar het strand.

Vervoer naar Rome

We reizen bij voorkeur met de trein naar Roma.

Do's en don'ts

Roken en alcohol zijn bij de projectactiviteiten niet toegestaan.

Er mogen alleen foto’s gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn, na toestemming van de reisleider of projectleider.

Er mogen geen giften gegeven worden aan personen. Giften geven mag alleen via de reisleider en projectleider.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldige ID-kaart of paspoort
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 225,00 225,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 750,00 755,00
Reisorganisatie 215,00 215,00
BTW (over reisorganisatie) 45,00 45,00
 
Totaal werkvakantie 1485,00   1490,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 21,00 21,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 15 - 23 jun 2025 30 jun - 8 jul 2025 6 - 14 jul

Reisinformatie

€ 1485,- vanaf
16+ leeftijd
6-10 reizigers
9 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI