Slowakije Pavlovce nad uhom

Projectleider

Vitalie Pupazan

Vitalie is geboren in de Sovjet-Unie tijd maar groeide op in het onafhankelijke Moldavië. Hij werkt graag met de plaatselijke kerken en zo groeit het aantal dagcentra. Vitalie wordt iedere dag geconfronteerd met de situatie in zijn land; hij wil bijdragen aan een betere toekomst.

Ik probeer ondanks alles een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van mijn land.

- Vitalie Pupazan

Jongerenproject De Hoeksteen

Jongerenproject De Hoeksteen is voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Al ruim 20 jaar organiseren zij missionaire werkreizen naar Oost-Europa. Tijdens deze reizen staat de ontmoeting centraal. Er zijn bouwwerkzaamheden maar ook sociale activiteiten, zoals in contact komen met de lokale bevolking of een kinderkamp organiseren. In de voorbereiding vindt er een aantal ontmoetingsmomenten plaats en gezamenlijk worden er 3 acties georganiseerd. 

Project

Het dagcentrum in Orhei bevindt zich op een heuvel. Drie keer per week komen zo’n 20 tot 30 kinderen daar bij elkaar. In het najaar en de winter is het binnen vochtig en is er geen stromend water en sanitair. Als kinderen naar het toilet moeten, gaan ze naar een openbaar toilet aan de overkant van de weg.

Droom

De droom van de pastoor is om alle kinderen te bereiken in het dorp. Er zijn veel kinderen die niet weten wie Jezus is en door aan te sluiten bij het dagcentrum krijgen ze bijbellessen en een warme maaltijd. Via de kinderen hopen ze ook de ouders te betrekken.

Dit ga je doen

Je gaat op bezoek bij verschillende families. Zij hebben een kind dat gebruik maakt van de dagopvang voor kinderen met een geestelijke beperking (Kom & Zie). Een gehandicapt kind heeft vaak heel veel invloed op het gezin en maakt het leven erg duur. Deze families kunnen dus goed een steun in de rug gebruiken. Je gaat hen praktisch helpen, bijv. door het aanleggen van een douche en toilet of een rolstoel toegankelijk stoepje.

Daarnaast ga je een gebouw en vervallen schuur renoveren. Deze zijn aangekocht om Oekraïners op te vangen. Ook is het de bedoeling een stuk aan te bouwen om vluchtelingen die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk hier een goede plek te bieden. Mocht de opvang van vluchtelingen niet meer nodig zijn, dan kan deze ruimte gebruikt gaan worden om kinderen met een beperking op te vangen.

Verblijf

We zullen verblijven in het gebouw van Kom & Zie. Er zijn 5 toiletten en 3 douches aanwezig. De medewerkers zullen de maaltijden voor jullie verzorgen.

Excursies

De locatie ligt aan de rand van Orhei en aan de overkant van de weg ligt Orheiland (waterpretpark) en een meer met strandje. 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: Tijdens het werken lange broek en werkschoenen minimaal klasse S3, T-shirt zonder mouw is prima, short en hemdje zijn niet oké.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. 

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI