Ecuador Shell

Projectleider

Jaap & Linda Bezemer

Jaap en Linda zijn medewerkers van Latin Link - een ‘community with a calling’. Zij zijn vanuit Nederland uitgezonden. Het doel van Latin Link is de opbouw van Gods Koninkrijk in Latijns Amerika en Europa. Jaap is tropenarts en kerkleider, Linda is moeder/ huisvrouw en vriendin van lokale vrouwen.

"Veel Indianen zitten gevangen in angst voor boze geesten en in armoede. Een goede geestelijke gezondheid (geloof) en toegang tot goede medische hulp (het ziekenhuis) vormen de basis van onze strijd tegen armoede. Wij weten ons geroepen in Sacha Runa." 

- Jaap & Linda Bezemer

Project

Jaap en Linda zetten zich in voor het ziekenhuis en ondersteunen de Kichwa stam. Jaap behandelt patienten, Linda is kinder / jongeren werker. Regelmatig zijn er outreaches in het regenwoud voor medische voorlichting en Bijbelverspreiding.

Droom

Wij willen de Indianen helpen om een Christelijke kerk te vormen, met behoud van de eigen cultuur. Door er te zijn met ons gezin en door onze talenten in te zetten, dienen wij God en de ander. Toegang tot gezondheidszorg is onderdeel van onze droom.

Dit ga je doen

Bij deze Latin Link-reis maak je zendingswerk van dichtbij mee. Voornamelijk in Shell en Sacha Runa. Vier dagen lang bezoek je een adembenemende jungle gemeenschap die alleen per kano bereikbaar is. Het is een gemeenschap van de Achuar-stam, waar we ook een kerkdienst mee zullen maken. Hier zullen we ons opstellen als bezoekers. Door ons bezoek wordt je blik verruimd en stimuleer je werkgelegenheid. Daarnaast doen we ervaring op met typische  activiteiten in de jungle. In het programma is aandacht voor bezinning en reflectie op de vele en bijzondere aspecten van deze reis, onder de inspirerende leiding van Jaap en Linda.

Het ziekenhuis Voz Andes del Oriënte in de plaats Shell is erg belangrijk voor de lokale bevolking. Maar de staat van het ziekenhuis is slecht. Een nieuwe stichting Fundación Misión Cristiana de Salud maakt zich sterk voor de renovatie van het ziekenhuis. Wij ondersteunen deze renovatie en samen met het lokale onderhoudsteam gaan we aan de slag. 

Verblijf

Je verblijft in kleinschalige logeergelegenheden die eigendom zijn van lokale christenen. Er zijn toiletten en douches met stromend water. Ook is er de mogelijkheid om te koken. Je hoeft geen beddengoed mee te nemen. Het is de jungle en daarom moet je een geïmpregneerde klamboe en een dunne deken of slaapzak meenemen. 

Excursies

Tijdens de reis heb je de mogelijkheid om naar het Nate Saint House te gaan. Dit is een museum over zending onder onbereikte stammen. Daarnaast kun je een rondleiding krijgen bij de MAF. Meer van het land zien? Ga mee naar de watervallen en andere mooie bezienswaardigheden en geniet van de goede lokale keuken!

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining in Hardinxveld-Giessendam en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. Kijk alvast op: goed voorbereid op reis

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort 
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Regenlaarzen, dunne slaapzak, geimpregneerde klamboe

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 385,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1495,00
Excursies 0,00
Reisorganisatie 345,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
 
Totaal missiereis 2475,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 56,00
Annuleringsverzekering 183,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 7 - 27 jul

Reisinformatie

€ 2475,- vanaf
16+ leeftijd
7-14 reizigers
21 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Else Lotte

Hallo, ik ben Else Lotte
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06 2523 1913
Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI