Moldavie Bozieni

Projectleider

Mihai

Mihai is getrouwd met Aliona en vader van 3 kinderen. Hij is pastor en leider van het dorpshuis in Bozieni. Door zijn enthousiasme, vriendelijkheid en open houding is hij erg geliefd bij jongeren en ouderen.

Jongeren die groeien in leiderschap door hun handen uit de mouwen te steken dáár word ik enthousiast van en dát doen we in Bozieni. Jij bent van harte welkom om mee te bouwen aan een veilig thuis voor iedereen.

- Mihai

Project

Vanuit het dorpshuis in Bozieni worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen, jongeren en ouderen. Kinderen uit kwetsbare gezinnen komen voor huiswerkbegeleiding, (Bijbels) onderwijs en een warme maaltijd. Jongeren geven les aan kinderen en werken mee in de keuken en bediening. Ze brengen maaltijden bij ouderen en helpen bij verschillende sociale activiteiten in het dorp. Zorgen voor elkaar, gezien worden en groeien in geloof: dat is het hart van dit project.

Droom

Jongeren die in beweging komen, zinvol bezig zijn en daardoor groeien in leiderschap en geloof, dat is de droom waar Mihai met hart en ziel aan werkt. Ook zet hij zich in om ouderen een veilig en leefbaar (t)huis te bieden.

Dit ga je doen

Samen met de jongeren uit Bozieni organiseer je een kinderkamp voor ongeveer 40 kinderen van 4-12 jaar. Je maakt creatieve knutselwerkjes en doet leuke spelletjes. Er wordt tijd gemaakt voor het vertellen van een Bijbelverhaal. Muziek en dans vinden de kinderen ook fantastisch. Met elkaar maak je er een groot feest van.

Je gaat naar kwetsbare ouderen toe en helpt hen met het opknappen en schoonmaken van hun huis. Deze mensen kunnen niet (meer) goed voor zichzelf zorgen. In groepjes van ongeveer 3 à 4 personen ga je een aantal dagen naar iemand toe. Je ruimt het huis op en maakt het schoon. Muren repareren en schilderen of een lekkage aan het dak verhelpen kunnen tot de werkzaamheden behoren. Jouw hulp maakt van hun huis een thuis!

Verblijf

Je verblijft met je hele team in het dorpshuis in Bozieni. Je krijgt een matras waar je op kunt slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden. Je eet met elkaar. Het eten wordt klaargemaakt door vrijwilligers, maar meehelpen met koken en afwas hoort erbij. Het sanitair is anders dan je gewend bent. Het toilet is buiten en de douches zijn zonverwarmd.

Excursies

Geniet van de prachtige omgeving. Maak een wandeling naar een meertje in de buurt om lekker te gaan zwemmen en te sporten. In het weekend kan je naar de hoofdstad Chisinau. Wandel over de souvenirmarkt, ga shoppen en geniet van de lokale smaken in een restaurant.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI