Moldavie Crasnoarmeiscoe

Projectleider

Victor Grec

Victor zet zich al jaren in om de allerarmsten, gehandicapten en ouderen in zijn dorp te helpen. Hij begon met een Day Care Centre voor Russisch kinderen en gehandicapten. Dit loopt goed en er is een goed team dat wekelijks zorgt voor meer dan 50 kinderen. Voor de Roemeense kinderen, de allerarmsten, is nog geen goede plek voor een Day Care Centre. 

Ik heb jarenlang gebeden om hulp. En was ontzettend blij toen ik in contact kwam met Youth for Christ en dat zij mij helpen met het opzetten van een Day Care Centre.

- Victor Grec

Project

In 2016 is Victor een Day Care Centre begonnen voor de Roemeens sprekende kinderen. Veel van deze kinderen zijn erg verwaarloost. Ze stinken, krijgen weinig te eten en hebben weinig mogelijkheden om te spelen en zichzelf te ontwikkelen. Inmiddels komen er wekelijks meer dan 50 kinderen. Samen met Youth for Christ en de plaatselijke overheid wordt er nu hard gewerkt om plannen uit te werken om een nieuw Day Care Centre te bouwen.

Droom

Victor heeft een groot hart voor de allerarmste kinderen en gehandicapten in zijn dorp. Hij kan niet wachten tot het nieuwe Day Care Centre klaar is. Dan is er eindelijk een warme en veilige plek waar kinderen zichzelf kunnen verzorgen, waar ze zich kunnen ontwikkelen én waar ze kunnen spelen.

Dit ga je doen

Je ontmoet de kinderen uit Crasnoarmeiscoe. Samen met het team van het Day Care Centre kan je sport- en spelactiviteiten organiseren. Leef je uit: als je thuis alvast een activiteit voorbereidt, kun je de kinderen echt verrassen. Het is ook mogelijk om mee te helpen met knutselen. De kinderen vinden het geweldig als je ze hierbij wilt helpen.

Je helpt mee met de bouw van een nieuw Day Care Centre (DCC) in Crasnoarmeiscoe. In 2017 is de fundering van het nieuwe DCC geplaatst, vervolgens zijn de muren gemetseld tot aan de eerste verdieping. In 2018 is de eerste verdieping gebouwd en is het dak geplaatst. Het is nu tijd voor de laatste fase: het afmaken van het gebouw! Je helpt mee met het maken van de vloeren, het afmaken van de muren en het inrichten van het gebouw. Als het helemaal klaar is kunnen er meer dan 50 kinderen gebruik van maken. 

Verblijf

Je gaat naar Crasnoarmeiscoe, een klein dorp op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Chisinau. ’s Avonds slaap je in een opvanghuis in het dorp. Er wordt voor je gekookt, maar hulp hierbij is natuurlijk welkom. Douchen kan onder een zon verwarmde douche en je behoefte doe je op een toilet, achter in de tuin. Je krijgt een matras en kussen waarop je kunt slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden.

Excursies

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag/avond naar Cahul te gaan, of een dag naar de hoofdstad Chisinau. Bezoek de markt, ga lekker shoppen of bezoek een kerk of museum.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI