Moldavie Holercani

Projectleider

Eduard Edu

Eduard Edu is getrouwd met Victoria en vader van 3 zonen. Ze wonen in de hoofdstad Chisinau. Eduard is een jonge, bescheiden, maar enorm gedreven evangelist. Hij zoekt juist de meest kwetsbare mensen en kinderen op om hen te helpen.

Mijn hart breekt als ik merk of zie dat mensen aan hun lot overgelaten worden. Juist die mensen zoek ik op en wil ik helpen, zoals Jezus dat ook deed. Wat bijzonder dat jij mee wilt helpen. Welkom!

- Eduard Edu

Project

In Holercani leven talloze mensen in extreme armoede. Er zijn veel daklozen en mensen met psychische en sociale problemen. Vaak zijn zij ook verslaafd aan alcohol of drugs. De situatie is soms zo slecht dat niemand naar hen omziet of wil helpen. Eduard bezoekt deze mensen regelmatig en deelt koffie en maaltijden uit. In de zomermaanden organiseert hij zomerkampen voor kinderen uit de regio. Hier is veel ruimte voor sport en spel en Bijbelse verhalen worden verteld.

Droom

Een douche, toilet en wasgelegenheid waar iedereen gebruik van kan maken: dat zou een goede verbetering zijn voor veel dorpelingen. Ook wil Eduard graag een re-integratieprogramma opstarten, zodat daklozen de kans krijgen om weer deel uit te maken van het dorp.

Dit ga je doen

In Holercani ontmoet je de lokale bevolking, waaronder veel daklozen en kwetsbare ouderen. Je deelt koffie uit en geeft hen een warme maaltijd. Ook organiseer je verschillende sport- en spelactiviteiten, waardoor je elkaar beter leert kennen. Voor de kinderen worden zomerkampen georganiseerd. Jij helpt hieraan mee; samen sporten, spelletjes doen en tijd voor een Bijbelverhaal. Plezier maken, knutselen, zingen en dansen. Daar kijken zij naar uit, bereid je hier goed op voor!

Je bouwt mee aan een nieuwe douche, toilet en wasgelegenheid voor de mensen uit Holercani. De eerste stap is het bouwen van een fundament. Er is gerekend op jouw komst en de sleuven voor de fundering zijn al gemaakt. Het betonijzer moet worden voorbereid; er moet beton gemaakt worden en er is hulp nodig bij diverse hand- en spandiensten op en rondom de bouwplaats. Je werkt hierin mee, samen met lokale bouwvakkers.

Verblijf

Je verblijft in een hostel. Er zijn verschillende slaapzalen. De jongens en meiden slapen gescheiden. Er zijn goede douches en toiletten. Ook is er voldoende ruimte waar je gezamenlijk kunt eten en andere activiteiten kunt doen. Je ontbijt met elkaar en de lunch en het diner worden op diverse plekken georganiseerd. Dit wordt afgestemd met het programma. Het eten en drinken wordt door lokale vrijwilligers geregeld.

Excursies

In je vrije tijd kan je samen (buiten)sporten en spelletjes doen. Maak een wandeling en geniet van de mooie omgeving. Op je vrije dag kun je met je groep naar de hoofdstad Chisinau. Je kunt hier shoppen, souvenirs kopen en genieten van een lokaal restaurant.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI