Moldavie Miciurin

Projectleider

Roma Donos

Roma is getrouwd met Svetlana en woont in Drochia, 7 km vanaf Miciurin. Roma werkt sinds 2014 als pastor en jongerenwerker in deze regio. Hij geeft leiding aan verschillende kerken en dagcentra. Svetlana begeleid en traint kinderwerkers voor het nieuwe dagcentra.

Als je God aan het werk wilt zien, kan je het beste betrokken zijn bij het werk in Zijn koninkrijk. Help jij mee? Van harte welkom in Miciurin!

- Roma Donos

Project

Vanuit de kerk in Miciurin is een dagcentrum gestart, speciaal voor kwetsbare kinderen. Zij groeien op in verdrietige situaties en worden regelmatig geconfronteerd met geweld en verslaving. Drie keer per week komen zo’n 25 kinderen naar dit dagcentrum voor huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en sport- en spelactiviteiten. Het dagcentrum is een plek waar liefde en aandacht is. De plek voor het kinderwerk is te klein en vochtig. Er is meer ruimte en een nieuw dak nodig.

Droom

Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Roma en Svetlana zijn beide gedreven om kinderen en jongeren goed onderwijs te geven. Het evangelie van Jezus speelt hierin een centrale rol. Door dagcentra te bouwen en ontwikkelen krijgen kinderen de kans om te groeien in kennis en geloof.

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met lokale jongeren, een kinderkamp voor zo’n 35 kinderen. Spelletjes doen, samen sporten en knutselen: jouw bijdrage maakt verschil! Denk ook na over Bijbelse verhalen en muziek. Met elkaar maak je er een geweldig feest van. Ook bezoek je mensen thuis. Je wordt geconfronteerd met schrijnende situaties die veel indruk kunnen maken. Je hoort persoonlijke verhalen en maakt mensen blij met een voedselpakket.

Samen met de lokale bouwvakkers bouw je mee aan een nieuw dak voor het dagcentrum. In 2018 is men begonnen met een uitbouw van 8x12 meter, naast het huidige dagcentrum. Hierin komen verschillende klaslokalen. In de zomer van 2019 zijn de muren tot aan dakhoogte gemaakt. De volgende klus is een nieuw dak voor het hele gebouw. Jij helpt hieraan mee. Zorg dat je uitgerust op reis gaat, neem goede schoenen en handschoenen mee! Er wacht een flinke uitdaging op jou!

Verblijf

Je verblijft in Miciurin, vlakbij het project. Je bent een onderdeel van de gemeenschap, zo leer je de bevolking en gebruiken kennen. Je krijgt een matras om op te slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden. De wc is buiten en de douche zonverwarmd. De maaltijden worden gekookt door zogenoemde ‘mama’s’ uit de buurt. Je eet samen met je team en de vrijwilligers van het project bij het dagcentrum.

Excursies

De kennismaking met de lokale cultuur en gebruiken is een belangrijk onderdeel van deze reis. Wandel door Miciurin en ontmoet de plaatselijke bevolking. In het weekend is er ruimte voor een excursie naar Drochia en kan je gaan zwemmen in het meer, net buiten Miciurin.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI