Moldavie Sculeni

Projectleider

Radu Munteanu

Radu en zijn vrouw Liuba hebben vier kinderen. Radu is kapper, voorganger en leider van het daycare centre in Sculeni. Hij zet zich met hart en ziel in voor de kwetsbare kinderen uit Sculeni

Graag wil ik samenwerken aan het daycare centre zodat de kinderen mogelijkheden krijgen op zichzelf te ontwikkelen en goed te verzorgen. Van harte welkom in Sculeni!

- Radu Munteanu

Project

In 2006 is Radu begonnen als voorganger van een kerk in Sculeni. Daarnaast begon hij een daycare centre voor kinderen die opgroeien in armoede. Wekelijks komen er 30 kinderen naar het daycare centre voor huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd. Ook kunnen ze gebruik maken van de speeltuin.

Droom

Veel van de kinderen die naar het daycare centre komen leven in armoede. Er zijn weinig sanitaire voorzieningen waar kinderen zichzelf goed kunnen verzorgen, ook is hier weinig aandacht. Radu en zijn team zouden het geweldig vinden als er goede sanitaire voorzieningen komen in het daycare centre waardoor kinderen zichzelf kunnen wassen en douchen. 

Dit ga je doen

Je helpt mee met de organisatie van een geweldig kinderkamp. Ruim 50 kinderen hopen naar dit kinderkamp te komen. Jij helpt mee in de organisatie van sport- en spelactiviteiten. Je bereidt knutselwerkjes voor zodat de kinderen heerlijk kunnen knutselen.Je bezoekt de armste families en kwetsbare ouderen, luistert naar hun verhaal en bemoedigd hen door een voedselpakket te geven.

Je bouwt mee aan toiletten en douches. Een grote ruimte moet in vier delen gedeeld worden door muren die geplaatst moeten worden. Als de muren staan kan het afgewerkt worden. Stucen, tegelen, schilderen inrichten, dit is een klus met een dankbaar resultaat. Jij bouwt hieraan mee!Aan de buitenkant van het gebouw wordt er een nieuwe trap geplaatst. Hiervoor moet een flinke fundering gemaakt worden. Eerst moet er een gat gegraven worden, daarna moet er betonijzer in en veel beton. Als de fundering klaar is wordt de trap geplaatst en moet er onder de trap een magazijn gemaakt worden. Zorg dat je goed uitgerust op reis gaat. Een flinke klus wacht op jou!

Verblijf

Je verblijft in het daycare centre in Sculeni, samen met je groep. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden.

Excursies

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 245,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 920,00
Reisorganisatie 225,00
 
Totaal werkvakantie 1640,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 32,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 18 jul - 1 aug

Reisinformatie

€ 1640,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI