Moldavie Sculeni

Projectleider

Radu Munteanu

Radu en zijn vrouw Liuba hebben vier kinderen. Radu is kapper, voorganger en leider van het daycare centre in Sculeni. Hij zet zich met hart en ziel in voor de kwetsbare kinderen in zijn omgeving.

Ik wil graag met een Livingstone team sanitaire voorzieningen aanleggen bij het DCC. We willen de kinderen leren zich goed te verzorgen, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling en zelfvertrouwen. Welkom in Sculeni!

- Radu Munteanu

Project

In 2006 is Radu begonnen als voorganger van een kerk in Sculeni. Daarnaast begon hij een daycare centre voor kinderen die opgroeien in armoede. Wekelijks komen er 30 kinderen naar het daycare centre voor huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd. Ook de aandacht die er hier voor hen is, is belangrijk. De speeltuin zorgt voor een moment van ontspanning; even lekker kind zijn en de dagelijkse zorgen voor even vergeten.

Droom

Radu en zijn team zouden het geweldig vinden als er goede sanitaire voorzieningen komen in het DCC. Natuurlijk is het fysiek belangrijk dat kinderen zichzelf leren verzorgen en douchen. Maar daarnaast doet een fris gevoel ook veel met je zelfvertrouwen, geeft het energie en draagt het bij aan de algemene lichamelijke én geestelijke ontwikkeling.

Dit ga je doen

Je werkt mee aan een geweldig kinderkamp voor zo’n 50 kinderen uit de omgeving. Jij helpt mee in de organisatie van sport- en spelactiviteiten en bereidt knutselwerkjes voor. Ook bezoek je de armste families en kwetsbare ouderen, luistert naar hun verhaal en bemoedigt hen met een voedselpakket.

Je bouwt mee aan toiletten en douches. Een grote ruimte moet middels tussenmuren in vier delen gedeeld worden. Daarna begint de afwerking: stuken, tegelen, schilderen en inrichten.

Aan de buitenkant van het gebouw wordt een nieuwe trap geplaatst. Hiervoor moet eerst een goede fundering gemaakt worden: een gat graven, betonijzer vlechten en vervolgens beton storten. Later kan onder de trap een magazijn gebouwd worden.

Zorg dat je goed uitgerust en met degelijke (werk)kleding op reis gaat. Een flinke, maar absoluut dankbare klus wacht op jou!

Verblijf

Je verblijft in het daycare centre in Sculeni, samen met je groep. Een matras en kussen worden voor je geregeld. Zelf zorg je voor hoezen en een slaapzak. Jongens en meiden slapen gescheiden.

Excursies

Om ook een ander stukje van Moldavië te zien kan je ervoor kiezen om een dag naar de hoofdstad Chisinau te gaan. Of ga voor wat ontspanning een middag naar een meer of naar een zwembad.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 245,00 245,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 920,00 920,00
Reisorganisatie 225,00 225,00
 
Totaal werkvakantie 1640,00   1640,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 32,00 33,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 18 jul - 1 aug 2025 10 - 25 jul

Reisinformatie

€ 1640,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
15 of 16 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI