Moldavie Troita

Projectleider

Angela Arabadgji

Angela is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze werkt als lerares op een basisschool en geeft sinds 2017 leiding aan het team van het dagcentrum. Ze is erg creatief en heeft oog voor ieder kind. Onderwijs geven is haar kracht en dit doet ze met veel plezier.

Kinderen een veilige plek bieden waar ze kunnen spelen en leren, dat vind ik belangrijk. Het is nodig om je goed te kunnen ontwikkelen. Hier zet ik mij van harte voor in. Help jij mee? Van harte welkom!

- Angela Arabadgji

Project

Wekelijks komen 20-25 kinderen naar het dagcentrum voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs, taalles en een warme maaltijd. Deze kinderen groeien op zonder vader of moeder en kennen geen veilig thuis. Er is te weinig geld voor goede zorg en voldoende eten. Zij hebben extra hulp en zorg nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Dit krijgen ze in het dagcentrum waar ze na schooltijd heen kunnen. Dit is een plaats waar ze zich veilig en thuis voelen.

Droom

Kinderen hebben een veilige plaats en een volle maag nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een dagcentrum waar voldoende ruimte en middelen zijn om kinderen de kans te geven om te kunnen leren en onbezorgd kind kunnen zijn, daar zet Angela zich, samen met haar team, voor in.

Dit ga je doen

Samen met de vrijwilligers van het dagcentrum organiseer je een kinderkamp voor de kinderen uit het dorp. Hier komen ongeveer 30 kinderen op af en zij doen graag mee met de spelletjes, een potje voetbal of volleybal. Ook vertel je in woorden, beeld of dans een (Bijbels) verhaal. Daarnaast vinden de kinderen het geweldig om creatief bezig zijn met papier, verf en kleur. Denk goed na over het programma en bereid je goed voor. De kinderen kijken uit naar jouw komst!

Het afmaken van de nieuwe klaslokalen, het inrichten van de keuken en het renoveren van twee oude lokalen, dát is de klus waar jij aan meewerkt. De werkzaamheden die je kunt verwachten zijn: cement maken, schilderen, renovatieklusjes en verschillende hand- en spandiensten. Je werkt samen met professionele bouwvakkers en hun gereedschap. Zorg dat je handschoenen en stevige schoenen meeneemt en maak deze klus af!

Verblijf

Je verblijft bij het project in een oude school. Je krijgt een matras om op te slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden. De wc is buiten in de tuin en douchen doe je met zonverwarmd water. De maaltijden worden bereid door lokale vrijwilligers. Meehelpen, samen koken en opruimen is een leuke ervaring en wordt erg gewaardeerd.

Excursies

Samen sporten en spelletjes doen met elkaar en met de buurtbewoners, daar is voldoende tijd voor. De pastor is profvoetballer geweest en zal je zeker uitdagen om een potje voetbal te spelen. Ga naar de hoofdstad Chisinau om te winkelen, een souvenirtje te kopen of uit eten te gaan.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 235,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 600,00
Reisorganisatie 215,00
 
Totaal werkvakantie 1300,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 30,00
Annuleringsverzekering 99,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 22 jul - 5 aug

Reisinformatie

€ 1300,- vanaf
15+ leeftijd
12-18 reizigers
15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI