Moldavie Zabriceni

Projectleider

Victor Caminschi

Victor is getrouwd met Katea en vader van 4 kinderen. Hij is bouwvakker, pastor van de kerk in Zabriceni én leider van het dagcentrum. Als tiener was hij berucht in het dorp vanwege zijn criminele activiteiten. Nu zet hij zich met hart en ziel in voor kinderen en jongeren.

Kinderen een plek bieden waar ze het evangelie van Jezus horen en ruimte hebben om te leren en te spelen, dáár bouw ik aan. Help jij mee? Van harte welkom in Zabriceni!

- Victor Caminschi

Project

Victor geeft leiding aan een dagcentrum in Zabriceni. Drie keer per week komen kinderen naar het dagcentrum voor huiswerkbegeleiding, sport- en spelactiviteiten en een warme maaltijd. Ze krijgen ondersteuning in het leren, horen de Bijbelse verhalen en kunnen veilig spelen en sporten. Veel van deze kinderen groeien op in moeilijke situaties en worden regelmatig geconfronteerd met geweld en verslaving. Het dagcentrum is voor hen een veilige plaats waar ze zich thuis voelen.

Droom

Een veilige plaats voor ieder kind, dat is de droom van Victor. Hij bouwt aan meer ruimte in het dagcentrum waar kinderen komen om te spelen en te leren. Door ondersteuning in het leren en het horen van de Bijbelse verhalen krijgen kinderen kans op een betere toekomst.

Dit ga je doen

Je organiseert een kinderkamp voor 30 kinderen. Sporten, spelletjes doen, samen zingen, samen plezier maken: dát ga je doen. Bereid je alvast voor op een programma en verzamel de materialen die je tijdens het kinderkamp nodig hebt. De lokale kinderwerkers helpen je bij de activiteiten en het vertellen van de Bijbelse verhalen. Je bezoekt de kinderen ook thuis en ontdekt hoe zij leven. Je luistert naar het verhaal van hun ouders en verrast ze met een voedselpakket.

Je bouwt verder aan de uitbouw van 6x12 meter. Betonstorten, schuren, schilderen en verschillende hand- en spandiensten kun je verwachten. Je werkt samen met Victor en lokale bouwvakkers. Het is een resultaatgericht klus. De bedoeling is dat de ruimte door de kinderen gebruikt kan worden als jullie werk klaar is.

Verblijf

Je verblijft midden in Zabriceni, vlakbij het project. Je bent een onderdeel van de gemeenschap, zo leer je de lokale bevolking en gebruiken kennen. Je krijgt een matras om op te slapen. Jongens en meiden slapen gescheiden. De wc is buiten en de douche zonverwarmd. De maaltijden worden voor je gekookt en je eet samen met je team en de vrijwilligers van het project bij het dagcentrum.

Excursies

De omgeving rondom Zabriceni is schitterend. De heuvels staan vol met wijnranken, koren en fruitbomen. Ga erop uit, wandel door de omgeving en maak kennis met de bevolking. In het weekend is er ruimte voor een excursie naar Edinet, een grote stad op ongeveer 20 km afstand.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 200,00
 
Reis
Reis en verblijf 565,00
Reisorganisatie 160,00
 
Totaal werkvakantie 1175,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 25,00
Annuleringsverzekering 91,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 9 - 20 jul

Reisinformatie

€ 1175,- vanaf
15+ leeftijd
12-18 reizigers
12 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI