Mozambique Beira

Projectleider

Chico Nhamauta

Chico en Sylvia vormen een lief en leuk stel, met het hart op de juiste plaats. Gepassioneerd voor jongeren, omgeving en kerk gaan zij te werk, samen met de andere medewerkers van Associação Eso Ndi Njira.

Ik kan niet wachten op het eerste team dat hier zal komen en gaat helpen met het bouwen van de nieuwe school.

- Chico Nhamauta

Project

In 2011 werd het stuk land voor de nieuwe school gekocht. Helaas kon Stichting Sarinha wegens het uitblijven van fondsen nog niet starten met de bouw van de nieuwe school. In 2017 kwam er een gift vanuit EO Metterdaad en kreeg de locatie een positief reisadvies. Wij begonnen onze zoektocht naar teams. In 2018 kwam ons eerste team. Het team bouwde aan de eerste drie klaslokalen van de school. 

Droom

Chico ziet dat het ontbreken van basisonderwijs in de omgeving van Beira de bevolking beperkt in de ontwikkeling. Zijn droom is een goed lopende christelijke basisschool waar de kinderen uit de omgeving zich kunnen ontwikkelen. Omdat er in de wijk van Nhamizua geen school is, lijkt deze plaats daarvoor uitermate geschikt.

Dit ga je doen

Dit project komt voort uit een samenwerkingsverband met Stichting Sarinha, werkzaam in zowel Nederland als Mozambique. Vanuit Sarinha wordt een aantal jongeren een vakopleiding geboden, is er een bijbelschool en draaien er diverse andere kinderprogramma’s. Sarinha is met name actief in Beira, de op een na grootste stad in Mozambique. Chico en Sylvia Nhamauta zijn de projectleiders en leiden een team toegewijde medewerkers.

Samen met lokale bouwvakkers bouw je in de ochtenden mee aan klaslokalen van de nieuwe basisschool. In de middagen is er ruimte voor sport en spel of lesgeven. In de namiddag kun je helpen met de sociale activiteiten voor de studenten van de vakopleidingen en ook andere activiteiten organiseren als een sporttoernooi, een filmavond, een Bijbelstudie etc. Ook mensen thuis bezoeken, gevangenen bemoedigen en ouderen en zieken opzoeken behoren tot de mogelijkheden.

Verblijf

Je verblijft in het huis van projectleider Chico. Daar vandaan ga je dagelijks met een lokaal busje naar het project toe. Het huis bestaat uit een aantal ruimten en is primitief. Er is geen stromend water en geen elektriciteit. Elektriciteit is verkrijgbaar via een generator. Ook op de bouwplaats is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet.
Je krijgt tweemaal per dag een broodmaaltijd en een keer per dag een warme maaltijd. Koken doe je samen met Syliva en natuurlijk krijg je daarbij hulp van Sarinha medewerkers. Drinkwater wordt in flessen ingekocht. Boodschappen doe je in de supermarkt of verderop op een lokale markt.

Excursies

Om ook een ander stukje van Mozambique te zien kun je ervoor kiezen om een dag naar Beira te gaan of naar het strand, Savane beach (eventueel met boottrip). Of plan een meerdaags uitje naar een wildpark Gorongosa.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis. Kijk ook voor meer informatie over Sarinha op www.sarinha.org.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI