Oeganda Bukulula en Mpigi

Projectleider

William Lubega (Bukulula) Philomena Namirembe (Mpigi)

William enPhilomena hebben een aantal eigenschappen gemeen: ze zijn super enthousiast, ze weten van aanpakken en hebben een hart voor de scholen waar ze werken. Onderwijs is de sleutel voor een betere toekomst van hun gemeenschappen.

We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten. We willen graag samen bouwen aan het prachtige werk wat we hier begonnen zijn. Duik in onze cultuur en laat je verrassen.

- William Lubega (Bukulula) Philomena Namirembe (Mpigi)

Project

Zowel de Real Shepherd Basisschool als de Queen of Peace Highschool bestaan al een tijd. In de loop der jaren zijn de scholen gegroeid in aantal kinderen/studenten. Dat vraagt om uitbreiding van de klaslokalen, sanitaire voorzieningen, een heus laboratorium en nevenactiviteiten om alles te financieren. Om te voorzien in voedsel en inkomen voor schoolmateriaal, worden in Mpigi gewassen verbouwd op eigen grond: handig en leerzaam!

Droom

William wil door training en onderwijs kansen creëren voor jong en oud, om zo de gemeenschap in Bukulula tot bloei te laten komen. Philomena droomt dat jongeren dankzij onderwijs kansen krijgen én benutten voor een blijvende positieve impact. Het motto van de school is: "Work with the Lord for Excellence".

Dit ga je doen

Tijdens je verblijf zit je niet stil. Zo geef je les op de basisschool in Bukulula en help je kinderen met hun huiswerk. Natuurlijk mogen sport- en spelactiviteiten niet ontbreken. Een voetbaltoernooi valt gegarandeerd in de smaak bij de kinderen én leerkrachten! In Mpigi werk je vooral samen met leeftijdsgenoten. Vriendschap, goede gesprekken, samen dansen, drummen of koken maken dat jullie elkaar kunnen bemoedigen en kunnen leren van elkaars cultuur.

Of je nu klaslokalen aanbouwt of verder bouwt aan het laboratorium: cement maken, stenen sjouwen, muren en vloeren egaliseren en verven zijn dé klustermen die jij je eigen gaat maken. Even klaar met stenen? Ook in de tuin is werk genoeg te doen.

Verblijf

Verblijven in Oeganda betekent een 'back to basis' avontuur. Soms heb je stroom... soms ook niet. Water wordt met emmers gehaald en na deze reis weet je wat je je moet voorstellen bij een Afrikaans toilet en douche. Geen zorgen, je zult niets tekort komen! Eten wordt voor je bereid, maar het is nog gezelliger om samen met de Oegandese vrouwen te koken op houtskool.

Excursies

Oeganda is een prachtig land, je kijkt je ogen uit! Om de natuur te bewonderen en wildlife te spotten kun je op een meerdaagse safari naar Queen Elizabeth National Park of Murchisson Falls. Ook zit je niet ver bij het Victoriameer vandaan. Een citytrip naar de bruisende hoofdstad Kampala is natuurlijk ook een optie!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI