Oeganda Bukulula

Projectleider

William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William: als kippenhouder, betrokken dorpsgenoot, pastor, politieman of schooldirecteur. Hij weet van aanpakken! Als directeur van ‘Real Shepherd Community Development Foundation’ runt hij met een enthousiast team dé basisschool in zijn geboortedorp.

Real Shepherd is opgericht om de meest kwetsbare mensen van de gemeenschap te helpen, zodat iedereen beseft dat zij schepselen van God zijn, waarvoor gezorgd moet worden.

- William Lubega

Project

De Real Shepherd School is dé school voor alle kinderen uit de omgeving. In 2012 werd de school geopend. Hiervoor spaarde William al jaren met de verhuur van kleine ruimtes. Deze ruimtes zijn inmiddels omgetoverd tot heuse klaslokalen. Er kwamen meer lokalen bij, evenals een examenhal, keuken, toiletblok en administratiegebouw. Zo'n 460 buurtkinderen gaan nu naar school en dit aantal blijft groeien… Kortom, het is hoog tijd voor grotere klaslokalen!

Droom

De droom van William is dat iedereen – ook de meest kwetsbaren - deel uitmaakt van de strijd tegen armoede, honger en discriminatie. Door training en onderwijs wil William kansen creëren voor jong en oud, om zo de gemeenschap in Bukulula tot bloei te laten komen.

Dit ga je doen

Tijdens je verblijf zit je niet stil. Zo geef je les op de basisschool en help je kinderen met hun huiswerk. Natuurlijk mogen sport- en spelactiviteiten niet ontbreken. Een voetbaltoernooi valt gegarandeerd in de smaak bij de kinderen én leerkrachten! Je bent te gast bij een opvanghuis voor gehandicapten en brengt een bezoek aan de gevangenis en lokale gezondheidskliniek. Op huisbezoek bij schoolkinderen, ouderen, en kwetsbaren, leer je de lokale gemeenschap beter kennen.

Op het project steek je je handen uit de mouwen: letterlijk. Als team ga je namelijk verder met de bouw van vier nieuwe klaslokalen voor de basisschool. Het werk is heel divers: van cement maken en stenen doorgeven tot vloeren storten en egaliseren. De muren moeten gepleisterd en geverfd worden voor de finishing touch. Daarnaast staat de renovatie van de slaapvertrekken op het programma. Er is genoeg te doen. Ga jij deze uitdaging aan?

Verblijf

Je verblijf in de landelijke, kleine gemeenschap Bukulula is al één groot avontuur op zich! Je slaapt met je team in een huis op het terrein van het project. Er is een openlucht keuken en eetruimte, een zonverwarmde douche, en een Afrikaans toilet, lees: een gat in de grond. Er is regelmatig stroom, maar geen stromend water. Geen zorgen, je zult niets tekort komen! Eten wordt voor je bereid, maar het is nog gezelliger om samen met de Oegandese vrouwen te koken op houtskool.

Excursies

Tijdens je reis kan je de hoofdstad Kampala bezoeken of ga op zoek naar spanning op de krokodillenfarm bij het Victoriameer. Tijdens een stranddag bij Lake Nabugabo kom je heerlijk tot rust en een (tweedaagse) safari in Queen Elisabeth National Park is een absolute aanrader!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1765,00
Excursies 170,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2930,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 47,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 21 jul - 6 aug

Reisinformatie

€ 2930,- vanaf
16+ leeftijd
14-20 reizigers
17 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI