Oeganda Kiwangala

Reis boeken

Projectleider

Moses (en Justin) Kiwala

Het project in Kiwangala wordt geleid door Moses Kiwala, één van de directeuren van Children’s SURE House (CSH). De  visie van deze stichting voor de school is goed, gratis onderwijs mogelijk te maken voor iedereen. 

I'm reallly looking forward to welcome Dutch families in Kiwangala! Come over, meet my family and get to know the Ugandan life!

- Moses (en Justin) Kiwala

Project

Zo'n 20 jaar geleden startte deze school, zij het zonder schoolgebouw, maar met een droom: “goed, gratis onderwijs mogelijk maken voor alle kinderen.” Deze droom is uitgekomen; momenteel volgen 500 kinderen en tieners basis- en beroepsonderwijs op deze geregistreerde school.

Droom

“To establish an internationally recognised organisation that caters for the empowerment of vulnerable children and the underprivileged in the society through providing free quality education."

Dit ga je doen

Ga met je gezin mee op deze familiereis naar Oeganda en draai mee in de community van Kiwangala. Geef de 500 kinderen van de lokale basisschool een geweldige tijd door sport-, spel en creatieve activiteiten te organiseren. Leer hun families en leefomstandigheden kennen, door de families te bezoeken. Trek op met de leerkrachten en ondersteun hen in het lesgeven. Vrouwen mogen mee naar de lokale vrouwengroep en als je het wil kun je gevangen bemoedigen. 

De school kent verschillende gebouwen; klaslokalen, huisjes voor de kinderen van het opvangproject, een examanhal en een toilettenblok. Een aantal klaslokalen heeft een opknapbeurt nodig. Daarnaast kun je mee werken in de grote de schooltuin. Neem je oude kleren mee, want bij deze reis steken wij onze handen in de ochtenden uit de mouwen.

Verblijf

Je verblijft met je team in het gastenverblijf wat al vele teams geherbergd heeft. Het is naast het huis van de projectleiders. De dames & heren slapen gescheiden. Er zijn matrassen aanwezig. De ‘douche’ en het ‘toilet’ zijn echt Afrikaans en koken doen we hier nog op kooltjes! Lekker avontuurlijk dus.

Excursies

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een crowdfundingsplatform heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden?

Ondertussen hebben al honderen anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Livingstone
© Copyright 2021 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI