Oeganda Lwamalenge

Projectleider

James Jingo

James weet wat het betekent om als kind niet naar school te kunnen door een gebrek aan financiën. Als kind mocht hij gratis naar school: nota bene op een project waarmee Livingstone samenwerkte. Nu geeft hij zelf les aan kinderen uit Lwamalenge. Zo geeft hij het stokje weer door.

In 2023 hebben we genoten van het 1e Livingstoneteam. We kijken uit naar een nieuw team! We doen ons uiterste best om te zorgen dat alle kinderen uit Lwamalenge naar school kunnen. Jij kunt ons hierbij helpen!

- James Jingo

Project

De Glorious kleuter- en basisschool begon in 2016 met 40 kinderen in de open lucht. Nu gaan er al 350 kinderen uit de buurt naar school! Ze worden met heel veel liefde en aandacht opgevangen. Het onderwijs is gratis, omdat de leraren vinden dat alle kinderen uit Lwamalenge het recht hebben om naar school te gaan.

Droom

De droom is dat alle kinderen uit Lwamalenge en omgeving naar school kunnen, ook als ze het eigenlijk niet kunnen betalen. James hoopt dat Glorious een veilige plek is waar kinderen leren en plezier maken en dat ze opgroeien met het besef dat ze er echt toe doen.

Dit ga je doen

Tijdens deze reis trek je vooral veel op met de kinderen en leerkrachten van Glorious. Je organiseert allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, zodat ze een onvergetelijke tijd hebben. Je kunt zelf ook veel leren van debatsessies, muziek- en danslessen. Daarnaast bezoek je kinderen thuis. Je bemoedigt gezinnen met jouw bezoek en leert hun leefsituatie beter te begrijpen.

In 2023 zijn de muren van nieuwe lokalen gebouwd. Inmiddels zit er een dak op en kunnen de kinderen er les krijgen. Om geaccrediteerd te worden dient de school aan verschillende veiligheidseisen te voldoen. Jullie gaan kozijnen, ramen en deuren plaatsen. Ook een betonnen vloer storten is van belang, om zandvlooien te voorkomen. Deze beestjes kunnen in je voet kruipen en daar eitjes leggen. Na jullie bezoek zullen de kinderen met nog meer plezier naar hun veilige, fijne school gaan.

Verblijf

Naast het sociale en praktische werk, zal het verblijven middenin de lokale gemeenschap een leerzame en geweldige ervaring zijn! Samen met je team slaap je in een huis in het landelijke dorpje Lwamalenge. Je zult hier al snel deel uitmaken van het alledaagse leven. Achter het huis vind je een Afrikaans toiletgebouw en douches. Je gaat back-to-basic en kookt samen met Ruth en Sylvia je eten op een stoof.

Excursies

Bezoek tijdens je reis de hoofdstad Kampala of ga op zoek naar spanning op de krokodillenfarm bij het Victoriameer. Liever ontspannen? Plan dan een stranddag aan Lake Nabugabo. Een meerdaagse safari in Queen Elisabeth National Park of Murchison Falls is ook een absolute aanrader!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1805,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2800,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 47,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 21 jul - 6 aug

Reisinformatie

€ 2800,- vanaf
16+ leeftijd
14-18 reizigers
17 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI