Oeganda Mpigi

Projectleider

Philomena Namirembe

Philomena leidt de Queen of Peace High school. Een pittige dame met visie voor de toekomst. Ze studeerde aan de universiteit en weet als geen ander hoe belangrijk onderwijs is. Regelmatig staat ze met haar laarzen in de modder tussen de gewassen of sjouwt ze mee op de bouwplaats.

Lieve mensen, jullie zijn bijzonder welkom! Laten we samen investeren in onderwijs, gezondheid en levensonderhoud. Zo geven we onze kinderen en gemeenschap de wortels om te groeien en vleugels om te vliegen.

- Philomena Namirembe

Project

De Queen of Peace Highschool is opgericht in 2007. Al zo’n 200 jongeren tussen de 13 en 23 jaar oud krijgen hier zeer goed middelbaar onderwijs. Denk aan vakken als wiskunde, engels en scheikunde, maar ook aan naailes, handenarbeid en sociale vaardigheidstraining. Om te voorzien in voedsel en inkomen voor schoolmateriaal, worden gewassen verbouwd op eigen grond: handig en leerzaam! Momenteel bouwen we aan een laboratorium, hiermee tillen we de school naar een hoger level!

Droom

Ontwikkeling voor de lange termijn: dat is het streven. Philomena droomt dat jongeren dankzij onderwijs kansen krijgen én benutten voor een blijvende positieve impact. Het motto van de school is: "Work with the Lord for Excellence". Ook buiten de schoolmuren wil Philomena, samen met studenten, van betekenis zijn voor de lokale gemeenschap.

Dit ga je doen

Het leuke van samenwerken met leeftijdsgenoten - de studenten van Queen of Peace - is dat je veel van elkaar leert. Je sluit vriendschap tijdens sportactiviteiten en praat over belangrijke thema’s zoals armoede, de toekomst en het geloof. Ben je goed in een vak op school? Help elkaar! Of vertel over het belang van onderwijs op de lokale radio. Doe dans- en drumskills op en help mee met koken. Luister naar de persoonlijke verhalen van mensen uit de buurt die het lastig hebben.

Deze middelbare school breidt nog altijd uit en maakt regelmatig een professionaliseringsslag. Een van de recentste aanwinsten is een eigen laboratorium. Jullie klussen verder aan waar het vorige team geëindigd is. Denk hierbij aan het pleisteren en verven van muren, de bouw van een veranda of het installeren van ramen en deuren. Zorg in elk geval dat je kluskleren mee hebt. Oja, en vergeet je kaplaarzen niet, zodat je voor de afwisseling ook in de tuin aan de slag kunt gaan!

Verblijf

De school staat in een groene omgeving in het dorp genaamd ‘Muge’, op zo’n 110 km afstand van de hoofdstad Kampala. Je verblijft in een klaslokaal en buiten vind je een Afrikaans toilet en douche. Mpigi is een project zonder stromend water en elektriciteit. Sinds zomer 2023 hebben ze wel een enorme watertank. Dat scheelt heel wat loopkilometers naar het moeras Je doet boodschappen in een dorpje verderop. Samen met vrouwen uit de lokale gemeenschap bereid je de maaltijden voor.

Excursies

Oeganda is een prachtig land, je kijkt je ogen uit! Om de natuur te bewonderen en wildlife te spotten kun je op een meerdaagse safari naar Queen Elizabeth National Park of Murchisson Falls. Ook zit je niet ver bij het Victoriameer vandaan. Een citytrip naar de bruisende hoofdstad Kampala is natuurlijk ook een optie!

Datum 2025

In geval van een groepsinschrijving kan in overleg een andere datum bepaald worden. 

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1765,00
Excursies 170,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2930,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 50,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 14 - 31 jul

Reisinformatie

€ 2930,- vanaf
16+ leeftijd
14-20 reizigers
18 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI