Oeganda Muziekreis

Projectleider

Atakunda Gershom

Atakunda weet wat het betekent om in armoede, zonder uitzicht, op te groeien. Muziek gaf hem een uitweg uit deze situatie. Nu geeft hij zelf les aan kwetsbare kinderen en jongeren om ze weerbaarder te maken en hun gegeven talenten te kunnen ontwikkelen.

Muziek gaat over taal, cultuur, leeftijd en grenzen heen. Samen musiceren geeft veel vreugde. Ik verheug me nu al op het volgende Livingstone team om deze vreugde en passie te delen met elkaar.

- Atakunda Gershom

Project

Brass for children is een non-profitorganisatie, opgericht in 2018, aan de rand van Bwindi in Kanungu, West-Oeganda. De missie van Atakunda is om de kansarme kinderen te helpen door samen muziek te maken en hun talenten te ontwikkelen. Het helpt hen zelfvertrouwen te ontwikkelen, geeft betekenis aan hun leven en kan hen vaardigheden opleveren waarmee ze in de toekomst hun brood kunnen verdienen.

Droom

Atakunda's droom is dat alle kinderen en jongeren in zijn gemeenschap betrokken raken bij muzikale activiteiten; voor hun plezier en dat van anderen. Dat ze daardoor weerbaarder worden, zichzelf kunnen ontwikkelen en in de toekomst voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Hij doet zijn uiterste best hen allemaal te voorzien van instrumenten.

Dit ga je doen

Tijdens deze reis staat muziek maken centraal. Samen met de kinderen en jongeren van Brass for Children neem je deel aan het music summercamp en werken jullie toe naar een zinderend concert. Er is ook ruimte voor andere activiteiten, dus jouw inbreng hiervoor is ook welkom. Daarnaast bezoek je kinderen thuis. Je bemoedigt gezinnen met jouw bezoek en leert hun leefsituatie beter te begrijpen.

Naast het muziek maken zullen we ook praktisch aan de slag gaan door klusjes te doen in het dorp. Ook duik je in de dagelijkse activiteiten van een gezin, zoals naar de markt gaan, koken en op het land werken.

Verblijf

Naast het muzikale en praktische werk, zal je verblijf in de lokale gemeenschap een leerzame en geweldige ervaring zijn! Samen met je team slaap je het grootste gedeelte van de reis in een school in het landelijke dorpje Butogota. Je zult hier al snel deel uitmaken van het alledaagse leven. Bij de school vind je een Afrikaans toiletgebouw en douches. Je gaat back-to-basic.

Excursies

Bezoek tijdens je reis de hoofdstad Kampala of ga op zoek naar de gorilla's in Bwindy. Een safari in Queen Elisabeth National Park is ook een absolute aanrader!

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding
  • Transport van instrument

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je muziekreis. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1805,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2800,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 47,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 23 jul - 8 aug

Reisinformatie

€ 2800,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
17 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI