Oekraine Denhy-voorbeeldreis

Projectleider

Ponomarenko Alexander Nikolajevitsj

Ik haal mijn kracht uit Spreuken 24:11. Doe alles om kwetsbare jongeren een beter leven te geven.

- Ponomarenko Alexander Nikolajevitsj

Project

Bij dit dagcentrum komen veel tieners. Veel ouders van deze tieners zijn alcoholverslaafd en/of werkloos en hebben daardoor problemen met de aankoop van voedsel en kleding. Nu zijn veel vaders meegenomen naar de oorlog, voor de dagcentra een belangrijke taak om voor deze tieners te zorgen. De tieners komen elke zaterdag. Ze trekken samen op. Ook studeren ze daar en doen ze vrijwilligerswerk waardoor ze leren nuttig te zijn in deze moeilijke tijd.

Droom

Onze droom is geboren uit pijn. Maar onze droom is om nog meer kinderen en tieners Gods liefde te laten ervaren. Het is gaaf om te zien dat de levens van diverse tieners al positief zijn veranderd. Zij dienen nu anderen in het dagcentrum. Ook nemen we hen en kinderen mee als we naar de daklozen gaan. Jong geleerd is oud gedaan!

Dit ga je doen

Zodra het kan, reizen we naar Oekraine. Je helpt mee in het dagcentrum. Ongeveer 20 tot 30 kinderen komen wekelijks naar dit dagcentrum. In de periode dat jullie komen, gaan we een kamp organiseren. Samen trek je een aantal dagen op. Je gaat elkaar leren kennen en samen ga je de ouderen en arme mensen uit het dorp helpen. Tijdens dit bezoek luister je naar hun verhaal en geef je hen een voedselpakket.

Er zijn verschillende klusprojecten bij de lokale bevolking. Zo kun je mensen helpen met het plaatsen van raamkozijnen, schilderen of hout hakken. Er zijn genoeg werkzaamheden die we kunnen doen.

Verblijf

Dit wordt later bekend.

Excursies

Gaan we later bepalen.

Oorlog in Oekraine

Op dit moment hebben we de reis gepland in de zomer van 2024. Niemand weet wanneer de oorlog gaat stoppen. We zullen alleen afreizen op het moment dat we weten dat het veilig is. Mocht dat niet lukken in de zomer van 2024 gaan we kijken of we de reis kunnen opschuiven of bieden we een alternatief aan. Mochten we in 2023 al kunnen, gaan we zeker kijken of dat haalbaar is.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: Tijdens het werken lange broek en werkschoenen minimaal klasse S3, T-shirt zonder mouw is prima, short en hemdje zijn niet oké.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. 

Zelf regelen

Volgt later.

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

Boek je reis

2024 19 - 27 jul

Reisinformatie

€ 1375,- vanaf
15+ leeftijd
6-20 reizigers
9 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI