Oekraine Yemilchino

Projectleider

Ovsyichuk Victor Mikhailovich

Deze jonge leider heeft grootste dromen en een hart voor discipelschap. Als je jonge kinderen een goede basis meegeeft in de vorm van een (h)echte relatie, kunnen ze daar de rest van hun leven op bouwen.

God is liefdevol en goed. Hij moedigt mij aan om anderen te helpen waar mogelijk (Romeinen 12:1 en 11)

- Ovsyichuk Victor Mikhailovich

Rock-Jeugd spaart mee

De Rock-Jeugd van de kerk in Bolsward heeft zich verbonden aan dit project (zie tweede tabblad). Ze hebben een eigen crowdfundpagina ingericht. Zij sparen om te voorzien in de eerste levensbehoeften, en om de winter door te komen, voor:

  • water
  • houdbaar voedsel
  • hout
  • kleding
  • dekens
  • benzine

Project

Yemilchino is een dorp met zo’n 6000 inwoners en 2 scholen. Bijna iedereen kent elkaar. Mensen komen vaak voor een bepaalde tijd, totdat ze hun werkplek of huisvesting in grotere steden hebben gevonden. In die tijd proberen wij een relatie op te bouwen met de vele kinderen die er zijn. Dat doen we door met ze te sporten of te klussen. We lezen ook samen uit de Bijbel en praten over actuele onderwerpen. Als het mogelijk is, bezoeken we hun families met voedselpakketten.

Droom

Onze droom is om kinderen door alles wat we doen op het dagcentrum een goede basis mee te geven. Zowel op geloofsgebied als praktisch. Dat ze opgroeien tot sterke volwassenen die op hun beurt wat ze geleerd hebben weer door kunnen geven aan de volgende generatie.

Geloofsleven in de praktijk

Op vrijdagavond (om de week) komen alle tieners van 12-15 jaar bij elkaar in hun eigen Rock! groep. Zij leren over het geloof en bouwen een band op door met elkaar op te trekken: spellen spelen, uitjes, samen eten. Hoe mooi is het om dat geloof ook handen en voeten te geven buiten je eigen vertrouwde clubje? Om van de geleerde woorden daden te maken? Daarom heeft deze tienergroep zich verbonden aan het dagcentrum in Yemilchino.

Tieners hebben behoefte aan optrekken en sparren met leeftijdsgenoten. Samen lachen, samen huilen en elkaar bemoedigen om door te gaan. Ook dit willen ze graag delen met de jongeren uit het Oekraïense dagcentrum: je hoort erbij, wij kijken naar je om!

Achtergrond

Rock! komt één keer per twee weken samen in de Gasthuiskerk in Bolsward. Deze, en ook de Martinikerk, horen bij de Protestantse Kerk in Nederland. De GJV is een vereniging voor en door jongeren. Zij komen regelmatig bij elkaar. Ze behandelen we onderwerpen die door de jongeren zelf voorgedragen en voorbereid worden. De gesprekken gaan over het geloof en de maatschappij, van de interpretatie van Bijbelboeken tot de toepassing ervan in het dagelijks leven.

Persoonlijk contact

Naast het geven van geld is elkaar bemoedigen heel belangrijk. Livingstone zorgt ervoor dat een groep in contact komt met een dagcentrum. Laat ze weten dat ze er niet alleen voor staan. De jongeren zullen dit nodig hebben en op hun beurt jou bemoedigen via een mailtje of hun gebed. Het dagcentrum zal je op de hoogte houden van waar jouw bijdrage aan wordt besteed.

Overzicht

Voor het eerste jaar is er in totaal € 3000,- nodig om dit dagcentrum te helpen. Met 8 (individuele) spaarders wordt dat doel al bereikt! Je kunt natuurlijk ook met jouw kerk, school, vereniging of collega’s sparen; hoe groter de groep, des te kleiner het bedrag per persoon.

Project
Direct beschikbaar voor eerste levensbehoeften 300,00
 
Organisatie
Projectbegeleiding en bemoedinging 35,00
Begeleiding groepen in Nederland 25,00
ICT en administratie 15,00
 
Totaal 375,00

Spaar voor dit project

2024 tot 1 januari

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI