Roemenie Babadag

Projectleider

Valentin Pavlov

Valentin Pavlov is de leider van het dagcentrum in Babadag. Een vrolijke, gepassioneerde man! Hij zet zich met hart en ziel in voor de kwetsbare zigeunerkinderen van Babadag.

Als je van een uitdaging houdt dan moet je naar Babadag komen! Je bent van harte welkom!

- Valentin Pavlov

Project

Loskomen uit de cirkel van armoede dat is de reden waarom de leiders van het dagcentrum zich inzetten voor de kinderen uit Babadag. Zij geloven in verandering en zien dit gebeuren in het leven van de kinderen. Door extra onderwijs te geven, door liefde en aandacht te geven krijgen kinderen de kans op een betere toekomst.

Droom

Een leider uit de zigeuners, dát is waar de leiders van het dagcentrum van dromen! Iemand die de taal en het DNA van de kinderen kent. Een leider die nog meer invloed kan hebben en een levend voorbeeld is dat liefde, aandacht en extra begeleiding een geweldige uitwerking kan hebben.

Dit ga je doen

Je helpt mee in het dagcentrum van Babadag. 45 kinderen komen dagelijks naar dit dagcentrum toe voor huiswerkbegeleiding, bijles en een warme maaltijd. Jij helpt mee in het begeleiden van de kinderen als ze bezig zijn met hun huiswerk of als ze bijles krijgen. Als de kinderen buiten spelen doe je lekker mee.Je bezoekt de armste gezinnen in Babadag. Tijdens dit bezoek luister je naar hun verhaal en geef je hen een voedselpakket.

Je bouwt mee aan een praktijkschool voor de kinderen van het dagcentrum. Achter het dagcentrum staat een klein gebouw van 4x9 meter. Dit gebouw wordt uitgebouwd met aanbouw van 3x9 meter. Jij bouwt hieraan mee! Eerst maak je de fundering. Als deze droog is worden de muren opgebouwd tot dakhoogte. Vervolgens wordt het dak geplaatst. Jouw werkzaamheden zijn: betonijzer vlechten, beton maken, metselen en verschillende hand- en spandiensten. Zorg dat je goede schoenen en handschoenen meeneemt en ga uitgerust op reis. Er wacht een flinke klus op jou!

Verblijf

Je slaapt in een kerkgebouw in Babadag, niet ver vanaf het dagcentrum. Je slaapt hier met de hele groep, jongens en meiden gescheiden. Je krijgt een matras en kussen waar je op kunt slapen. Er is een Frans (hurk) toilet waar je gebruik van kunt maken. Douchen doe je in het dagcentrum.

Excursies

Tijdens je verblijf in Babadag is er ruimte om de omgeving en het land te verkennen. Maak een ritje met paard en wagen en ontdek hoe mensen wonen en leven.
Op je vrije dag ga je naar de badplaats Constanta. Deze badplaats ligt aan de zwarte zee. Op de prachtige stranden kunnen je lekker wandelen, uitrusten en heb je de mogelijkheid om een duik te nemen in het verfrissende water. Ook kan je gaan winkelen en een restaurant bezoeken in Constanta.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitskaart
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 225,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 650,00
Reisorganisatie 215,00
BTW (over reisorganisatie) 45,00
 
Totaal werkvakantie 1385,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 30,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2023 18 - 31 jul

Reisinformatie

€ 1385,- vanaf
15+ leeftijd
12-20 reizigers
14 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI