Roemenie Cihei

Projectleider

Nelu Radu

Nelu is getrouwd met Cristina en vader van 3 dochters. Hij is een enthousiaste leider en werkt hard om mensen uit de cirkel van armoede te bevrijden.

Multcumim (bedankt) dat jij hebt gekozen voor dit project in Roemenië! Jij en jouw team zijn de eerste groep uit Nederland die met ons komt samenwerken. Ik kijk er enorm naar uit! Welkom!

- Nelu Radu

Project

In 2015 is stichting Change Lives opgericht met als doel om daklozen en verslaafden een nieuwe start te geven. Momenteel wonen 16 mensen, in zeecontainers, op het projectterrein. Midden op het terrein is een centrale woonkamer, een keuken en sanitaire voorzieningen. De volgende stap is de bouw van een aantal kweekkassen. Dit creëert werkgelegenheid waardoor mensen leren om voor zichzelf te zorgen. Ook levert dit groente en fruit op dat zelf gegeten en verkocht kan worden.

Droom

Nelu’s droom is om zoveel mogelijk dakloze en verslaafde mensen een nieuwe start te geven. Hij werkt aan een programma waarin mensen kunnen afkicken en een nieuw leven kunnen opbouwen. Hiervoor is meer woon- en werkruimte nodig.

Dit ga je doen

Je organiseert een kinderkamp voor meer dan 30 kinderen. Je werkt hierin samen met Cristina en kinderwerkers van het project. Tijdens het kinderkamp doe je leuke spelletjes, ga je samen sporten en ben je ook lekker creatief bezig. Je doet verschillende activiteiten met de mensen op het project. Zij hebben een nieuwe start gemaakt en werken hard om iets moois van hun leven te maken. Ook bezoek je, samen met Nelu, daklozen in de stad en geeft hen een maaltijd.

Je bouwt mee aan een nieuwe kweekkas van 10x30 meter. Deze kweekkas wordt een werkplek voor de mensen van het project waar ze groente en fruit kunnen verbouwen. De fundering van de kas moet gegraven worden. Je vlecht vervolgens betonijzer voor een stevige fundering. Je maakt de bekisting voor de fundering en stort beton. Als dat klaar en droog is, maak je een stalen frame voor het dekzeil. Samen met Nelu en bouwvakkers maak je de kas af.

Verblijf

Je verblijft op het projectterrein in het centrale huis. Zo ben je echt een onderdeel van deze gemeenschap. Er is een ruime woon- en leefkamer waar je eet en elkaar ontmoet. Er zijn verschillende slaapkamers. Er is een uitgebreide keuken, westerse toiletten en een warme douche.

Excursies

In het weekend is er ruimte voor een excursie naar Oradea, een grote stad in de buurt. Bezoek het centrum en koop een aantal souvenirs. Bezoek een restaurant in de nabije omgeving en laat je verassen door de heerlijke gerechten.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldige id-kaart op paspoort (geldig tijdens je reis)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl 
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 215,00 215,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 560,00 560,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 205,00 205,00
BTW (over reisorganisatie) 45,00 45,00
 
Totaal werkvakantie 1275,00   1275,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 22,00 30,00
Annuleringsverzekering 96,00 96,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 7 - 16 apr 2022 13 - 27 aug

Reisinformatie

€ 1275,- vanaf
15+ leeftijd
12-25 reizigers
10 of 15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hessel

Hallo, ik ben Hessel
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06 4820 1170
Livingstone
© Copyright 2021 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI