Slowakije Jelsava

Projectleider

Miroslav Hrivnák

YMCA heeft als hoofddoel het creëren van een veilige ruimte die anderen helpt zich fysiek, persoonlijk, mentaal en spiritueel te ontwikkelen. Miroslav voelt zich geroepen hier een bijdrage aan te leveren.

De liefde van Jezus is er voor alle volkeren.

- Miroslav Hrivnák

Project

Je bent te gast bij YMCA Revúca in Jelsàva. YMCA werkt met kinderen en jongeren uit sociaal achtergestelde milieus. Kinderen kunnen naar de kleuterschool, naschoolse opvang of muziek maken en sporten. Hierdoor voelen zij zich waardevol en erbij horen.

Droom

Onze droom is dat de Roma's zelf de stap nemen voor het opbouwen van een beter bestaan. We willen ze bemoedigen met de Liefde van Jezus Christus en dat ze aan zijn ‘heb je naaste lief als jezelf’ een voorbeeld mogen nemen. Dat ze leren elkaar te helpen, zodat wij, als externe partij, op den duur niet meer nodig zijn.

Dit ga je doen

Zomers komen er dagelijks zo’n 50 kinderen naar het project. Op het eind van de week kan dit zelfs zomaar oplopen tot 100 kinderen! Gelukkig is er ruimte genoeg op een nabijgelegen plein en fantastische sportvelden. Bij mooi weer wordt er een grote legertent opgezet.

Het samen knutselen, (bal)spelen doen, zingen en dansen werkt aanstekelijk. De kinderen genieten van de extra aandacht die ze krijgen en zijn ook nieuwsgierig naar jou! Probeer daarom echt een connectie met ze te maken.

Het dagcentrum waar je gaat klussen is een bijzonder pand. Het is gedeeltelijk een oude synagoge met veel historische elementen. Daar moet goed voor gezorgd worden!

Jij gaat de wanden stuken en schilderen. Er is vast ook plek voor een gave muurschildering. Buiten ga je de poorten restaureren, het hek ophogen en een overkapping maken. De kinderen zullen hierna met nóg meer plezier naar hun dagcentrum komen.

Verblijf

Je verblijft in een basisschool, niet ver van het dagcentrum. Er zijn verschillende lokalen om in te slapen; jongens en meiden apart.

In de avond kun je op de binnenplaats vertoeven. Ook mogen we gebruik maken van de gymzalen. Kortom: basic maar ruimte in overvloed!

Een lokaal team zal voor jullie een heerlijke lunch en maaltijd gaan koken.

Excursies

Jelšava is een stad met een rijke mijnbouw- en ijzergieterijtraditie. In de 19e eeuw waren er zo’n veertig klokkenateliers. De klokken werden zeer gewaardeerd vanwege hun sonore tonen en subtiliteit. Ze werden dan ook wereldwijd geëxporteerd. Bezienswaardig is de prachtige rooms-katholieke kerk van St. Peter en Paul en het gerenoveerde stadsmuseum in de buurt. Ook in de natuur rondom Jelsava is het heerlijk toeven. Zo kun je een mooie wandeltocht naar een bergtop maken.


Op 1,5 uur rijden ligt de tweede stad van Slowakije: Kocise. Hier vind je veel cultuur en geschiedenis. Vanaf de oude stadsmuur waan je jezelf zo in de middeleeuwen.

Do's en don'ts

Alcohol, roken:

  • Niet op of nabij het project
  • niet in de lokale community
  • niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Stevige schoenen en kleding voor tijdens het klussen
  • Afritsbroek en T-shirt zonder mouw is prima
  • Short en hemdje zijn niet oké

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je al een aantal activiteiten voor. We reizen met de trein naar dit project.

Zelf regelen

Je paspoort of ID-kaart moet geldig zijn t/m de vertrekdatum terug naar Nederland. Voor Slowakije heb je geen visum nodig.

Voor je overnachtingen neem je een luchtbed, slaapzak en kussen mee.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 225,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 545,00
Reisorganisatie 215,00
BTW (over reisorganisatie) 45,00
 
Totaal werkvakantie 1280,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 21,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 18 - 26 jul

Reisinformatie

€ 1280,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
9 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI