Nederland Den Helder

Projectleider

Herman Dubbeldam

Stichting Present heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en hen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij hopen een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Samen die mijl of 2 meelopen met inwoners die daardoor weer licht aan het eind van de tunnel ervaren in en om hun huis! Samen er zijn voor die ander geeft mij steeds opnieuw energie. Ik hoop jou ook!

- Herman Dubbeldam

MDT Xperience Den Helder / Texel

In de samenleving is steeds meer behoefte aan verbinding, aan burgers die actief zijn in de samenleving en omzien naar elkaar. Het programma van deze Xperience sluit aan op doelen van de maatschappelijke diensttijd van de overheid. De overheid vergoedt dan ook een deel van de kosten van het programma. Ben je tussen de 12 en 30 jaar oud, dan kun je meedoen aan het Xperience traject. Als je meedoet aan deze Xperience, ontvang je € 530,- korting op de reis.

Voor meer informatie: www.jongpresent.nl/xperience/ of bel 085-0470250.

Project

Net als iedere andere stad kent Den Helder zorgen om zijn inwoners. Helaas steken we bij veel CBS-lijstjes negatief boven het landelijk gemiddelde uit: het is een stad van ruim 56.000 inwoners waar grote steden problematiek speelt. Maar Den Helder, gelegen aan het Marsdiep, uitkijkend op het eiland Texel is ook rust, natuur in bos, duinen, eindeloos brede stranden en een kilometerslange dijk met onze eigen vuurtoren ‘Lange Jaap’. Kom jij beide kanten van de stad Xperiencen?

Droom

Mede door jullie inzet, welke aantoont dat helpen echt loont, willen we nog meer inwoners van Den Helder & Texel activeren om naar elkaar om te zien!

Dit ga je doen

Bewoners van zorginstellingen ervaren regelmatig eindeloze eenzame dagen. Door samen diverse activiteiten te ondernemen haal je hen uit de sleur van alledag. Ze zullen je dankbaar zijn voor de tijd en aandacht die je hen geeft.
In de voorbereidende gesprekken met de groep zullen we gedetailleerder afstemmen hoe/wat/waar jullie je gaan inzetten. Jullie creativiteit is leidend! Eén ding is zeker: je doet indrukken op die je je leven lang zullen bijblijven.

Handen uit de mouwen voor een ander! Tijdens een schoonmaak- tuin- behangproject etc. ontmoet je en ga je in gesprek met de bewoners en de ambulante medewerkers van een zorgorganisatie. De bewoner neemt je mee in zijn of haar leefomstandigheden. Samen maak je in een paar uurtjes tijd een verschil in of om het huis en doe je indrukken op die je je leven lang niet zult vergeten. Door samen op te lopen ervaren bewoners weer licht aan het eind van de tunnel in en om hun huis.

Verblijf

Jullie verblijven tijdens deze Xperience in groepsaccommodatie De Admiraal. De Admiraal bevindt zich in het hart van Den Helder in een Oase van groen. www.de-admiraal.nl

Excursies

Rondom Den Helder kun je kanovaren, naar de klimvallei of het Marine museum. En wellicht zit er wel een dagje zeehonden spotten in Texel in!

Do's en don'ts

Volgen tijdens de voorbereidende gesprekken.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. 

Zelf regelen

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 360,00
 
Reis
Reis en verblijf 0,00
Reisorganisatie 180,00
BTW (over reisorganisatie) 40,00
 
Totaal werkvakanties 580,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 17,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2023 5 - 9 jun

Reisinformatie

€ 580,- vanaf
11+ leeftijd
18-25 reizigers
5 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI