Nederland Groningen

Projectleider

Babette Versloot

Present Groningen heeft als missie een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. We hopen daarmee een beweging op gang te brengen in Nederland waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken.

Er gaat niets boven Groningen! Groningen is een prachtige bruisende stad, maar ook één van de armste van Nederland. We heten je van harte welkom de schouders er onder te zetten met en voor de Groningers.

- Babette Versloot

Present Xperience in Groningen

In de samenleving is steeds meer behoefte aan verbinding, aan burgers die actief zijn in de samenleving en omzien naar elkaar. Het programma van deze Xperience sluit aan op doelen van de maatschappelijke diensttijd van de overheid. De overheid vergoedt dan ook een deel van de kosten van het programma. Ben je tussen de 12 en 30 jaar oud,dan kun je meedoen aan het MDT Xperience traject. Mocht je meedoen aan deze MDT Xperience, dan ontvang je € 530,- korting op de reis.

Voor meer informatie: www.jongpresent.nl/xperience of bel 085-0231125

Het uiteindelijke programma wordt in overleg met de groep gemaakt. Deze reis kan in overleg ook in het voorjaar gepland worden. Komen de datums niet helemaal uit? In overleg kunnen we het aanpassen.

 

Project

Kom naar Groningen en maak samen met jouw groep het verschil. Laat je rondleiden door een dakloze, ga aan de slag met Presentprojecten achter de voordeur, daar waar het echt nodig is en ontdek wat jij met jouw tijd en talent kunt betekenen voor Stadjers in Groningen.

Droom

Wij dromen van een wereld waarin iedereen naar elkaar omziet. Om mensen daarbij te helpen koppelen wij vrijwilligers aan hulpvragen van mensen die het echt nodig hebben. Zo ontstaat waardevol contact en wordt het verschil gemaakt in het leven van iemand die daartoe zelf niet in staat is. En jij? Ook jij mag zien hoe waardevol jouw inzet is.

Dit ga je doen

Op één van de dagen tijdens jullie verblijf gaan jullie een sociale activiteit uitvoeren. Dit kan een spelletjesmiddag zijn bij een opvanglocatie van het COA, een maaltijd organiseren in een buurtcentrum of een dagje uit met ouderen uit een zorginstelling.

Tijdens deze reis gaan jullie aan de slag met praktische projecten. Dit betekent tuinen opknappen, een woonkamer opknappen, meubels in elkaar zetten of helpen met een verhuizing. Dit gebeurt bij mensen die hiertoe zelf niet in staat zijn, door ziekte, gebrek aan netwerk en/of financiën.

Verblijf

We slapen in een groepsaccommodatie midden in de stad Groningen. We mogen van alle voorzieningen gebruiken maken en kunnen vanaf deze plek de hele stad ontdekken.

Excursies

Naast een fietstocht door de stad worden jullie meegenomen door een dakloze. Hoe is het om dakloos te zijn in de stad Groningen? Een inspirerende ontmoeting.

Do's en don'ts

Alcohol en roken: Niet op of nabij een projectlocatie of in de school

Kleding: Draag passende kleding bij het project. Croptops zijn niet oké.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Vooraf krijg je een deelnemerstraining, de reisleiders krijgen een reisleiderstraining. Ook zul je een aantal van de activiteiten vooraf samen voorbereiden.

Zelf regelen

- Sponsoring voor de onkosten, zie reissom.

- Eventueel een groepsoutfit/t-shirt met logo o.i.d. voor herkenbaarheid

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 235,00 235,00
Projectbudget 25,00 25,00
 
Reis
Reis en verblijf 225,00 225,00
Excursies 25,00 25,00
Overige kosten 55,00 55,00
Reisorganisatie 180,00 180,00
BTW (over reisorganisatie) 40,00 40,00
Maatschappelijke diensttijd traject -530,00 -530,00
 
Totaal werkvakanties 255,00   255,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 24,00 24,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 6 - 13 jul 2024 13 - 20 jul 2024 20 - 27 jul

Reisinformatie

€ 255,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
8 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI