Nederland Limburg Schinnen

Projectleider

Nienke Verkerk-Vegter

Stichting Present heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en hen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij hopen een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Helpt u ons helpen? Samen kunnen we de strijd tegen armoede aangaan!

- Nienke Verkerk-Vegter

MDT Xperience

In de samenleving is steeds meer behoefte aan verbinding, aan burgers die actief zijn in de samenleving en omzien naar elkaar. Het programma van deze Xperience sluit aan op doelen van de maatschappelijke diensttijd van de overheid. De overheid vergoedt dan ook een deel van de kosten van het programma. Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud,dan kun je meedoen aan het MDT Xperience traject. Mocht je meedoen aan deze MDT Xperience, dan ontvang je €530 korting op de reis.

Voor meer informatie: www.doemeemetmdt.nl of bel 085-0231125

Het uiteindelijke programma wordt in overleg met de groep gemaakt, evenals de exacte reisperiode.

Project

Het Helpcenter zet zich in voor mensen in de regio Zuid-Limburg die leven in armoede en/of eenzaamheid. De organisatie is erop gericht om mensen in praktische en sociale armoede hulp te bieden en ze te ondersteunen op weg naar herstel en zelfredzaamheid.

Droom

Een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Dit ga je doen

In de eerste plaats is de hulp vooral gericht op praktische zaken: je helpt met het uitdelen van voedsel, ondersteunt in de kledingwinkel of ontdekt of je groene vingers hebt in de zogenaamde hersteltuin. Tijdens al deze activiteiten is het kopje koffie en het gesprek met de mensen minstens zo belangrijk!

Je komt in contact met mensen die moeten rondkomen van een zeer minimaal bedrag. Luisteren, je inleven en begrip tonen is voor hen echt waardevol. En wist je dat de hersteltuin niet alleen over gezonde voeding gaat? Juist het bezig zijn, het tot rust komen in de natuur en jezelf mogen (her)ontdekken zijn erg belangrijk. Jij kunt daaraan een bijdrage leveren door samen met ze te tuinieren.

Verblijf

De groep kan kamperen, in een eigen tentje, op het terrein van het Helpcenter. Er zijn toiletten en douches en er is een koffiebar om samen te zitten. Ontbijt en lunch worden door de groep zelf geregeld.

Excursies

Er wordt een vrije dag ingepland voor een uitstapje in de regio. 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project en niet in het bijzijn van medewerkers en bewoners van het Helpcenter.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor.

Zelf regelen

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Mocht je meedoen aan het MDT Xperience, dan berekenen we de korting gelijk door op je factuur.

Project
Projectontwikkeling 235,00
Projectbudget 25,00
 
Reis
Reis en verblijf 260,00
Excursies 25,00
Overige kosten 55,00
Reisorganisatie 180,00
BTW (over reisorganisatie) 40,00
Maatschappelijke diensttijd traject -530,00
 
Totaal werkvakanties 290,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 1,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 27,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 26 jul - 3 aug

Reisinformatie

€ 290,- vanaf
15+ leeftijd
15-18 reizigers
9 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI