Tanzania Maguvani Gezinsreis

Projectleider

Benedictus Aloysius

Ben kon wegens geldgebrek zijn school niet afmaken. Tijdens een periode van vrijwilligerswerk besloot zijn Canadese gastgezin een universitaire studie voor hem te bekostigen. Ben werd enorm geïnspireerd door hun liefdadig hart. Nu wil hij zelf jongeren een helpende hand bieden.

Over welke vaardigheden je ook beschikt, je bent meer dan welkom om onze gemeenschap hiermee te dienen.

- Benedictus Aloysius

Onderwijs als sleutel tot de toekomst

Vroeger gebruikten ouders hun kinderen als bron van inkomsten door ze naar de grote steden te sturen om als huishoudsters te werken. Na onze voorlichting over het belang van onderwijs gaan nu al 25 leerlingen door de weeks naar het trainingscentrum. In het weekend komen er nog eens 32 leerlingen speciaal voor computertraining en de aantallen groeien dagelijks! Dit kan niet anders dan een positieve impact hebben op onze gemeenschap. 

Project

In 2018 deelde Ben zijn plan met klasgenoten. Zij vestigden AFED, een jeugdtrainingscentrum dat in 2021 van start ging met 10 weeskinderen uit het dorp. Hier kunnen, met name, meisjes en vrouwen ongeacht hun familieachtergrond of religieuze overtuiging computer-, naai- en muziekvaardigheden opdoen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Helaas moeten de leslokalen worden afgebroken en weer worden opgebouwd, omdat de overheid een hoogspanningslijn gaat aanleggen.

Droom

Ben hoopt dat door de vaardigheidstrainingen een nieuwe, slimme generatie zal opstaan die op een creatieve en actieve manier de gemeenschap zal dienen en weet hoe ze economische uitdagingen kan aanpakken.

Dit ga je doen

Jij gaat helpen bij de wederopbouw van de klaslokalen, een eindje bij de (nog aan te leggen) hoogspanningslijnen vandaan. Wat je precies gaat doen, hangt af van de voortgang van de bouw. Je kunt denken aan het plaatsen van de muren en het dak, het pleisteren van de muren en schilderwerk. Ook kun je meehelpen met koken, schoonmaken of inrichten van de klaslokalen. Als je je ogen openhoudt, zul je al snel zien waar jij kunt bijdragen!

Er is tijdens je verblijf veel te doen rond het AFED-centrum. Je kunt computer-, naai- of muziekles geven. Ook Engelse les is populair. Samen met de leerlingen kun je deelnemen aan gemeenschapsactiviteiten en moderne of juist traditionele danslessen. Sport & spel doen het altijd goed en de jongeren houden ervan te discussiëren over levensonderwerpen.

Verblijf

Tijdens je verblijf in dit landelijke gebied van de Maguvani-gemeenschap slaap je met je team in een vrijwilligershuis van de AFED. Er is een buitenkeuken met eethoek, buitentoilet en douche. Voor eten wordt gezorgd. Er is elektriciteit uit zonne-energie voor verlichting, het opladen van telefoons en computergebruik. Er is gratis WiFi. We halen water uit een put. Kortom: het echte Afrika met een beetje luxe!

Excursies

Het project ligt op een dag rijden van de luchthaven in Dar es Salaam. We zullen dit stuk per bus overbruggen, maar dat is helemaal niet erg! Tanzania is een prachtig land en op weg naar Iringa passeer je zowel het Mikumi als, een stuk verderop, het Ruaha National Park waar je wilde dieren kunt spotten. Ook rondom de accommodatie kun je genoeg natuur bewonderen met verschillende bomen, vogels en insecten. Een bezoek aan de kerk, een markt, het bos en de nabijgelegen stad is een hele ervaring.

Andere periode?

Ben je van plan met een eigen groep dit project te bezoeken, maar passen de datums niet zo in jullie planning? Laat van je horen! Dan bespreken we samen de opties. 

Do's en don'ts

  • Ga nooit alleen op pad en luister altijd naar de veiligheidsadviezen van je reis- en projectleider.
  • Een T-shirt en korte (afrits)broek is oké; een short en hemdje is een no-go. Draag geen militaire kleding
  • Rook en drink niet op of nabij het project
  • Informeer de reis- of projectleider over gevaarlijke situaties die een risico vormen voor jou of anderen en meld eventuele ongevallen of incidenten met betrekking tot personeel of vrijwilligers aan AFED.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongevallen
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1930,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2925,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 60,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2025 21 jul - 11 aug

Reisinformatie

€ 2925,- vanaf
12+ leeftijd
8-12 reizigers
22 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI