Tanzania Msongola

Reis boeken

Projectleider

David Mwasota

Bishop David zet zich met bewogenheid en enthousiasme in voor buurt- en weeskinderen in en heeft hart voor mensen die moeten vechten voor hun plek in de samenleving. David begeleidt kerken en kerkleiders en spreekt zelf in Naioth Gospel Assembly Church in Dar es Salaam.

Elke keer ben ik verbaasd hoeveel er gebeurd in de korte tijd dat de teams hier zijn. Met elkaar komen we verder, God’s zegen van vreugde en vrede voor iedereen.

- David Mwasota

Project

In de voormalige hoofdstad Dar es Salaam werd eerder al gebouwd aan een opvang en school. Nu verschuift de focus naar de wijk Msongola. Er is al een basisschool, maar nog geen voortgezet onderwijs school voor jongeren uit de buurt. Een middelbare school is daarom in aanbouw en de bevolking kan niet wachten tot de deuren opengaan!

Droom

David’s droom is dat er een plek is in de samenleving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ze van elkaar kunnen leren. Hij wil jong en oud bekend maken met God en ze door middel van onderwijs kans geven op een goed leven. Hij hoopt met name dat jongeren dankzij onderwijs hun plek vinden in de samenleving.

Dit ga je doen

Op het project breng je veel tijd door met de kinderen en tieners uit Msongola. Je verzorgt sport- en spelactiviteiten op de basisschool, en leert de jeugd beter leert kennen. De mensen zijn erg gastvrij en ontvangen je graag bij hun thuis. Ook is het mogelijk om een opvangproject in de voormalige hoofdstad Dar es Salaam te bezoeken en de kinderen daar in het zonnetje te zetten. Als je het ziet zitten, kun je ook meedraaien in evangelisatiewerk.

Samen met lokale bouwvakkers bouw je aan de eerste middelbare school van de buurt. Het werk bestaat uit cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen, pleisteren en schilderen… Je lees het al, er is genoeg te doen! In 2017 werd gewerkt aan een klaslokaal en toiletgebouw en in 2018 klusten we verder aan een tweede en derde lokaal. Met nog een klaslokaal en een administratiegebouw is het eindelijk zover en mag de school haar deuren openen!

Verblijf

Na ongeveer twee uur rijden vanaf de luchthaven, kom je aan in het hostel van het missiecentrum waar je zult verblijven. Het hostel ligt op zo’n 4 km afstand bij het project vandaan en een busje brengt je dagelijks heen en weer. Het hostel heeft meerdere slaapkamers die beschikken over een eigen douche en toilet. Koken doe je in het hostel en je haalt je boodschappen bij winkeltjes en kraampjes in de omgeving.

Excursies

Verras een aantal kinderen met een excursie naar Coco Beach: hier genieten jullie samen volop! Je kunt natuurlijk een citytrip maken naar de voormalige hoofdstad Dar es Salaam. Ook de havenstad Bagamoyo is zeker de moeite waard: het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst! Een absolute aanrader is een safari in Mikumi National Park. 

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum (je krijgt hierover meer informatie na aanmelding)
  • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 385,00 385,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1200,00 1205,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 325,00 325,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
 
Totaal werkvakantie 2160,00   2165,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 161,00 161,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een crowdfundingsplatform heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden?

Ondertussen hebben al honderen anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Kies je reisdatum

2022 18 jul - 4 aug 2022 4 - 20 aug

Reisinformatie

€ 2165,- vanaf
15+ leeftijd
12-24 reizigers
18 of 17 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Else Lotte

Hallo, ik ben Else Lotte
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2021 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI