Tanzania Msongola

Projectleider

David Mwasota

Als kind stond David er al jong alleen voor. Toen hij Jezus leerde kennen, vond hij zijn familie in de Kerk. Nu is hij als Bischop en pastor betrokken bij maar liefst 62 kerken door heel Tanzania. Hij is een druk bezet man, met een bijzonder groot hart voor kinderen en jongeren.

Elke keer ben ik verbaasd hoeveel er gebeurd in de korte tijd dat de teams hier zijn. Met elkaar komen we verder, God’s zegen van vreugde en vrede voor iedereen.

- David Mwasota

Project

In de omgeving van Msongola is er voor jongeren na afronding van de basisschool nog geen plek om verder te studeren. Daarom bouwt David een voortgezet onderwijs school, zodat deze jongeren hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Dit biedt hen de mogelijkheid om te investeren in hun eigen toekomst. De jongeren uit Msongola kunnen niet wachten totdat de deuren opengaan!

Droom

Vanuit eigen ervaring weet David dat veel talenten en dromen van jongeren verloren gaan wanneer ze niet gezien en gevoed worden. Dat motiveert hem om te investeren in kansen voor de jeugd. Hij hoopt dat de jongeren uit Msongola God leren kennen en dankzij onderwijs hun plek zullen vinden in de samenleving.

Dit ga je doen

Op het project breng je veel tijd door met de kinderen en tieners uit Msongola. Je verzorgt sport- en spelactiviteiten op de basisschool, en leert de jeugd beter kennen. De mensen zijn erg gastvrij en ontvangen je graag bij hun thuis. Ook is het mogelijk om een opvangproject in de voormalige hoofdstad Dar es Salaam te bezoeken en de kinderen daar in het zonnetje te zetten. Als je het ziet zitten, kun je ook meedraaien in evangelisatiewerk.

Samen met bewoners uit de buurt bouw je mee aan de eerste middelbare school in Msongola. Het werk bestaat uit cement maken, stenen doorgeven, water halen, muren metselen, pleisteren en schilderen… In 2017 bouwden we samen een klaslokaal en toiletgebouw en in 2018 klusten we verder aan een tweede en derde lokaal. Na afwerking van deze lokalen, is het tijd voor het laatste klaslokaal en een administratiegebouw. Dan is het eindelijk zover en mag de school haar deuren openen!

Verblijf

Na ongeveer twee uur rijden vanaf de luchthaven, kom je aan in het hostel van het missiecentrum waar je zult verblijven. Het hostel ligt op zo’n 4 km afstand bij het project vandaan en een busje brengt je dagelijks heen en weer. Het hostel heeft meerdere slaapkamers die beschikken over een eigen douche en toilet. Koken doe je in het hostel en je haalt je boodschappen bij winkeltjes en kraampjes in de omgeving.

Excursies

Verras een aantal kinderen met een excursie naar Coco Beach: hier genieten jullie samen volop! Je kunt natuurlijk een citytrip maken naar de voormalige hoofdstad Dar es Salaam. Ook de havenstad Bagamoyo is zeker de moeite waard: het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst! Een absolute aanrader is een safari in Mikumi National Park. 

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum (je krijgt hierover meer informatie na aanmelding)
  • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI