Tanzania Mwanza

Projectleider

Pascal Nyulahe

Pascal was voorheen directeur van Youth for Christ Tanzania en is nu directeur van het Milestone project. Hij en zijn vrouw Esther hebben een groot hart voor de jeugd in Tanzania. Zij zijn ervan overtuigd dat onderwijs de beste manier is om in hun toekomst te investeren!

We ervaren dat hoe meer Nederlandse teams komen, hoe meer wij ons gesteund en bemoedigd voelen in ons werk.

- Pascal Nyulahe

Project

Milestone is opgericht in 2014 als educatieprogramma voor jongeren. Pascal en Esther zagen de lastige omstandigheden en het gebrek aan (baan)kansen onder de jeugd van Mwanza. Er worden diverse trainingen gegeven: naaien, kapper, ICT of elektricien. Zo'n 200 jongeren hebben inmiddels verschillende cursussen afgerond! In 2019 kwam er een kleuterschool bij. Ook is Milestone nauw betrokken bij een opvang voor albinokinderen, die vaak te maken hebben met discriminatie.

Droom

Milestone wil dat de jeugd - van kleuter tot tiener - de kans krijgt om talenten te ontwikkelen door scholing. De droom is toegang tot onderwijs en eerlijke baankansen voor iedereen.

Dit ga je doen

In Mwanza en omgeving hebben kinderen en jongeren vaak een hard leven. Veel brengen hun tijd door op straat en gaan niet naar (de middelbare) school. Meisjes raken regelmatig al op jonge leeftijd zwanger. Met Milestone organiseer je activiteiten in het dorp en op scholen. Je motiveert jongeren voor vervolgonderwijs en verzorgt allerlei leuke activeiten voor de fantastische kinderen van de kleuterschool. Ook en breng je tijd door met albinokinderen in een opvanghuis van de overheid.

De huidige school voor beroepsopleidingen is een omgebouwde kippenschuur met kleine klaslokalen. De bouw van twee grotere klaslokalen is gestart, maar deze klaslokalen zijn nog niet af. Jouw hulp is hard nodig om de klaslokalen eindelijk te voorzien van een dak. Ook kun je aan de slag op de kleine boerderij van het project. Voor de afwisseling pak je een kwast of bezem en schilder of veeg je erop los om het project nog mooier te maken.

Verblijf

Op circa anderhalf uur vliegen van Dar es Salaam ligt Mwanza, de plaats Misungwi: the city of rocks! Een stadje, niet te groot of druk en prachtig gelegen aan het Victoriameer. Je verblijft 25 km verderop in het Milestone centrum in het kleine plaatsje Misungwi. Er zijn Franse (hurk) toiletten, Afrikaanse douches en kookgelegenheid in het verblijf. De boodschappen doe je bij lokale kraampjes of in Mwanza. Er zijn verschillende slaapkamers voor jongens en meiden.

Excursies

Wil je genieten van de prachtige natuur en wildlife spotten? Ga op safari in het Serengeti National Parc! Ook is het heerlijk om bij te komen aan het Victoriameer. Ben je vooral geïnteresseerd in cultuur? Maak kennis met de Sukuma stam: een etnische bevolkingsgroep uit Tanzania.

Do's en don'ts

Alcohol of roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

 Kleding

  • Een t-shirt en korte (afrits)broek is oké
  • Een short en hemdje is een no-go

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum (je krijgt hierover meer informatie na aanmelding)
  • Werkvergunning voor vrijwilligerswerk in Tanzania

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 385,00 385,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1200,00 1200,00
Reisorganisatie 325,00 325,00
 
Totaal werkvakantie 2160,00   2160,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 161,00 161,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 16 jul - 2 aug 2022 2 - 19 aug

Reisinformatie

€ 2160,- vanaf
15+ leeftijd
12-24 reizigers
18 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI