Wit-Rusland Blago

Projectleider

Dimitriy K.

Dimitriy is de directeur van stichting Blago. Hij is een visionair met een groot hart voor kinderen, in het bijzonder voor gehandicapte kinderen.

Er zijn geen goede voorzieningen voor gezinnen met gehandicapte kinderen en zij hebben veel zorgen. Deze gezinnen wil ik helpen door hen een prachtige vakantieweek te bieden. Help jij mee? Van harte welkom!

- Dimitriy K.

Project

Stichting Blago helpt gezinnen met gehandicapte kinderen en kwetsbare ouderen aan medische hulpmiddelen zoals rolstoelen, looprekjes, tilliften en ziekenhuisbedden. Ook worden er zomerkampen georganiseerd op een grote kamplocatie vlakbij de stad Mogilev. Deze kamplocatie is in 2005 gekocht en volledig gerenoveerd en uitgebouwd. Jaarlijks komen ruim 1000 kinderen en gezinnen met gehandicapte kinderen naar deze plek voor een onvergetelijke zomervakantie.

Droom

Het meeste gebouwen zijn alleen geschikt voor de zomer. De droom is om gebouwen te isoleren en winterklaar te maken, zodat het park het hele jaar door kan worden gebruikt. Ook moeten een aantal speeltoestellen gerenoveerd worden, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.

Dit ga je doen

Samen sporten, spelletjes doen, creatief bezig zijn en vooral onbezorgd vakantie vieren, dat geef jij aan bijzondere kinderen. Je begeleidt kinderen met een handicap tijdens een vakantieweek op het park van Blago. Veel van deze kinderen zijn volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Je staat er niet alleen voor! De zorgtaken zoals eten, drinken en een toiletbezoek wordt door ouders gedaan.

Je werkt aan de renovatie van een aantal grote speeltoestellen. Er worden houten onderdelen vervangen en de toestellen worden geverfd. Ook help je mee met de bouw van een kantine voor de vrijwilligers die meewerken tijdens de zomerkampen. Het optrekken met bijzondere kinderen is geweldig én intensief. Een plek van ontspanning waar vrijwilligers kunnen samenkomen en ervaringen kunnen delen is nodig. Jij helpt mee met de bouw van deze kantine. Je werkt samen met een aantal specialisten.

Verblijf

Je verblijft in het park. Er zijn verschillende huizen voor vrijwilligers. De jongens en meiden slapen gescheiden op slaapzalen van 6-12 personen. De toiletten zijn in hetzelfde gebouw aanwezig en er is een douchegebouw in het park. Midden op het park is een grote keuken waar de maaltijden voor alle deelnemers worden bereid. In je vrije tijd kun je gebruik maken van de verschillende faciliteiten op het park.

Excursies

In het weekend bezoek je Mogilev, één van de grootste steden van Wit-Rusland. Maak een rondwandeling door deze prachtige stad, koop een aantal souvenirs, bezoek een museum, oud klooster of zwembad en geniet van lekker eten in één van de restaurants.

Do's en don'ts

Alcohol, roken

  • Niet op of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI