Wit-Rusland Rozhanka

Projectleider

Victor N.

Victor is getrouwd met Tanja en hij is vader van 4 kinderen. Ze wonen sinds 2012 in Rozhanka. Als zendeling werkt hij ruim 15 jaar in de regio Grodno. Met passie helpt en onderwijst hij ouders en kinderen. Sinds 2018 werkt hij samen met een imker, zijn naam is Alexander.

Mijn droom is om kinderen te zien ontwikkelen zodat ze hun talenten kunnen inzetten voor God en anderen. Jij kan hierin een geweldig bijdrage leveren door met ons samen te werken. Van harte welkom in Rozhanka!

- Victor N.

Project

Het dagcentrum in Rozhanka is een veilige plek waar kinderen kunnen spelen, huiswerkbegeleiding krijgen en plezier kunnen maken. Ook krijgen ze hier een warme maaltijd. In 2016 is Victor hiermee gestart omdat veel kinderen opgroeien in een onveilige situatie. Ze leven in armoede en worden geconfronteerd met geweld en verslaving. In 2018 is Victor, samen met Alexander, een bijenboerderij gestart. De opbrengst van de bijenboerderij wordt geïnvesteerd in een nieuw wijkcentrum.

Droom

De droom van Victor is om met de winst van de bijenboerderij te kunnen bouwen aan een wijkcentrum in Rozhanka. Hier is ruimte voor sport- en spelactiviteiten, huiswerkbegeleiding, een cursus en een warme maaltijd. Een plek waar iedereen welkom is en waar het evangelie van Jezus in woord en daad zichtbaar wordt.

Dit ga je doen

Je organiseert verschillende sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Voetballen, volleyballen en samen creatief bezig zijn. Je bereid, samen met je reisgroep, een programma voor. Denk ook na welke Bijbelverhalen je wilt vertellen en welke muziekinstrumenten je meeneemt. Ook bezoek je verschillende gezinnen en gaat met hen in gesprek. Je ontdekt hoe mensen leven en omgaan met elkaar. Je verrast en bemoedigd hen met een voedselpakket, waarmee ze weer 2 weken vooruit kunnen.

Je werkt mee aan de opbouw van de bijenboerderij. Je leert over het werk van een imker en ontdekt hoe bijen voorzien in de dagelijkse kosten voor het dagcentrum. Uiteraard proef je de honing die door de bijen is gemaakt. Je maakt zelf een houten bijenkast, de imker helpt je hierbij. Ook klus je bij een aantal oudere mensen in huis. Dit zijn mensen die afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Jouw inzet is een enorme bemoediging voor hen.

Verblijf

Je verblijft in het dorp. Op deze manier leer je de lokale mensen kennen en ontdek je hoe zij leven. Je slaapt met een aantal reizigers bij elkaar in dezelfde ruimte. De jongens en meiden slapen gescheiden. De maaltijden worden gekookt door vrijwilligers. Je leert hierdoor de lokale smaken kennen. De maaltijden zijn zoveel mogelijk met het hele team op dezelfde plek.

Excursies

Bezoek een museum of historisch gebouw. Ga lekker zwemmen of maak een ritje met paard en wagen. Ontdek één van de prachtige natuurparken van Wit-Rusland, wie weet kom je wel een echte Bizon tegen: het nationale symbool van Wit-Rusland!

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 235,00 235,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 590,00 620,00
Reisorganisatie 215,00 215,00
 
Totaal werkvakantie 1290,00   1320,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 25,00 30,00
Annuleringsverzekering 98,00 100,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 23 apr - 4 mei 2022 9 - 23 jul

Reisinformatie

€ 1290,- vanaf
15+ leeftijd
12-20 reizigers
12 of 15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI