Stappenplan werkvakantie

Leuk dat je enthousiast bent! We vertellen je stap voor stap wat je te wachten staat als je met Livingstone op reis gaat.

De eerste stap? Kies een werkvakantie die het beste bij je past: wij helpen je graag op weg.

Kies je reis

Kies een thema

We werken samen met onze partners aan een mooiere wereld door te investeren in zes verschillende thema’s: kinderen, onderwijs, duurzaamheid, ondernemerschap, samenleven en weerbaarheid. Bekijk onze thema’s en kies een thema waar jij je graag sterk voor maakt.

Kies een regio

In het overzicht werkvakanties kun je een voorkeur voor een bepaalde periode en regio opgeven. We werken samen met partners in Afrika, Europa, Latijns-Amerika en zelfs in Nederland. Ook kun je kiezen voor een specifiek land en een reisperiode.

Maak kennis met jouw project

Op onze projectpagina’s lees je meer over de partners, projecten, het reisprogramma en de kosten. Met al je vragen kun je terecht bij onze relatiebeheerders. Ga je met een groep op stap? Dan verzorgen wij met plezier een presentatie voor jouw klas, jeugd- of  vriendengroep.

Kom in actie

Boek je reis

Heb je een keuze gemaakt? Boek dan jouw reis via de projectpagina. Als je meerderjarig bent kun je jezelf en anderen boeken. Als je groep uit 12 of meer leden bestaat, kun je een reis exclusief voor je groep reserveren, waarna je vier weken (en soms langer) de tijd hebt om de reis echt te boeken. Onze relatiebeheerders helpen je graag.

Maak je spaarpagina

Maak direct na het boeken je crowdfunding-pagina aan. Hier deel je jouw motivatie en vertel meer over het project waar jij je voor inzet. Ga aan de slag met spaaracties en houd je donateurs op de hoogte via je eigen (of team) pagina. Zo spaar je super makkelijk je reis bij elkaar met jouw persoonlijke verhaal!

Crowdfunding

Download de app

Download de Livingstone app in de Playstore. Met deze app kun je overal en altijd jouw eigen pagina bijhouden én delen met familie, vrienden en kennissen. Verstuur foto’s of een update en reageer persoonlijk op berichten en donaties. In de app zie je ook hoeveel je al hebt gespaard voor jouw reis.

Onderweg

Bereid je voor

Livingstone verzorgt een voorlichting voor alle reizigers. Reisleiders volgen een speciale reisleiderstraining. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we meer over het land, de cultuur en het project dat je zult bezoeken. Ook ontvang je praktische informatie over veiligheid, gezondheid, inentingen en reisdocumenten. In onze uitgebreide reader zetten we alle informatie nog eens voor je op een rij, zodat je goed voorbereid op staat gaat.

Ga op reis

Een werkvakantie is een wereldervaring die veel impact maakt. Met een open houding leer je het meest en geniet je van de ontmoetingen, het samenwerken en het enthousiasme dat je zult tegenkomen. Onze voorlichting en gedragscode geven je handvatten voor verantwoord en veilig vrijwilligerswerk. Vertrouw op de ervaring van je reisleiders en lokale projectleider en neem bij alles wat je meemaakt af en toe ook een momentje voor jezelf.

Bij thuiskomst

Deel je ervaring

Deel je ervaring bij thuiskomst. Dit helpt je om alle indrukken op een rijtje te zetten. Bovendien beteken je ook na je reis nog veel voor het project en de mensen die jij daar ontmoet hebt door jouw verhaal te doen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als jij een ander enthousiast maakt en zo het stokje doorgeeft!

Evaluatie

Achteraf ontvang je van Livingstone een vragenlijst waarin we vragen hoe je de reis beleefd hebt. We vinden het super leuk om je ervaringen te lezen en horen graag wat we de volgende keer nog beter kunnen doen.

Ik help je graag op weg!

Contact relatiebeheerder
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI