Young Generation Uitwisselingsproject

Door de oorlog die in februari 2022 in Oekraïne uitbrak, zijn talloze levens verwoest. Mensen zijn gedood door het geweld, hun huizen zijn beschadigd en de infrastructuur is vernietigd. Miljoenen mensen zijn gedwongen op de vlucht geslagen, zowel naar andere Europese landen als binnen het land. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp. Ruim 17 miljoen mensen in Oekraïne hebben hulp nodig, onder wie zes miljoen ontheemde mensen.

Oekraïense jongeren

De jongeren tussen de 12-18 zijn een van de meest kansarme doelgroepen in Oekraïne van dit moment. Velen van hen hebben de oorlog in levende lijven ondervonden. Ze hebben gezien hoe hun huizen kapotgeschoten zijn en hoe de scholen noodgedwongen dicht gingen. Sommigen van hen zijn vaders, broers, neven en vrienden verloren door de strijd. De jongens moeten inmiddels vanaf hun 18e naar het front. Anderen zitten thuis. Ze kunnen niet naar school. Zij worstelen met eenzaamheid, hun mentale gezondheid (omdat er zo weinig perspectief is) en met verdriet en boosheid door de oorlog. Veel jongeren komen hierdoor in een situatie van totale uitzichtloosheid terecht.

Het project

Livingstone heeft daarom in samenwerking met de Oekraïense organisatie Youth For Christ een uniek uitwisselingsprogramma ontwikkeld, speciaal voor deze jongeren van 12-18 jaar, om hoop te brengen in een ogenschijnlijk hopeloze situatie.

Dit programma houdt in dat een groep een week naar Nederland komt om hier te werken aan een sociaal project. Daarnaast zal de ontmoeting met Nederlandse jongeren een belangrijke rol spelen. Wederzijdse bemoediging, leren van elkaars cultuur en gewoon samen een ontspannen tijd hebben zijn de speerpunten.

Hiervoor zijn we op zoek naar groepen jongeren, bijvoorbeeld van een kerk of school, die zich hieraan willen verbinden.

Waarom zou jíj deelnemen?

  1. Je biedt hoop onder jongeren onder wie veel hopeloosheid is
  2. Door jouw deelname aan het project ontvangen veel Oekraïense gezinnen in armoede noodhulp (voedsel, kleding en ondersteuning)
  3. Je leert meer over je eigen talenten en hoe je deze kunt in zetten voor een mooiere wereld
  4. Je wordt er rijker van 🙂 doordat je nieuwe vriendschappen bouwt en een andere cultuur beter leert kennen.
  5. Je wordt opgebouwd in je geloof.
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI