Kenia Mombassa

Projectleider

Gladys Koech

Ik ben de programmacoördinator van de APDK (Association for the Physically Disabled of Kenya) Coast branch. Mijn kernopdracht is om ervoor te zorgen dat personen met fysieke beperkingen toegang hebben tot kwalitatieve revalidatiezorg.

APDK revalidatiekliniek is de enige faciliteit die intensieve en institutionele revalidatie biedt voor kinderen met handicaps in de kustregio en hier worden ze verzorgd, gewaardeerd en krijgen ze hoop.

- Gladys Koech

Project

KASH is een verbindend project van en voor jongeren, vanuit PKN-kerken van Asten, Someren, Helmond en Damiaan. Het zijn maatschappelijke deelprojecten en een werkreis van 17 t/m 31 augustus 2022, naar de APDK-revalidatiekliniek in Mombasa Kenia. Het doel is het meehelpen met reparatie van het therapeutisch bad en aanbrengen van zonnecollectoren. Om dit mooie doel te bewerkstelligen is het spaardoel afgerond €55.000,- inclusief reis- en projectkosten.

Droom

Wij hopen dat met de reparatie van het therapeutisch bad patiënten nog gerichtere zorg kunnen krijgen en dat we onze zorgmogelijkheden kunnen uitbreiden. Daarnaast hopen wij dat het aanbrengen van zonnepanelen ervoor zal zorgen dat er een constante toevoer van stroom zal zijn zodat de activiteiten van de kliniek een vlotte doorgang hebben.

Dit ga je doen

Het aanpakken van het dak van het kinderhospitaal met het vooraf berekenen, voorbereiden en tot slot ter plaatse aanbrengen van een zonnepanelen installatie onder deskundige begeleiding. Daarmee wordt het hospitaal zelfvoorzienend met energie en waardoor de besparing ten goede komt aan de zorg voor de kinderen.
Het waterdicht maken van een oud zwembad op het terrein, zodat het gebruikt kan worden door de kinderen met meervoudige beperkingen.

Tussendoor is er ruimte voor ontspanning op het terrein. Tijdens het verblijf een safari van 3 dagen georganiseerd

Verblijf

Het verblijf is op het afgebakende terrein van de APDK kliniek. Het terrein ligt bijna direct naast het vliegveld en wordt permanent bewaakt. Doordat rechtstreeks op Mombasa wordt gevlogen, worden risico’s vermeden, die tussenstops of lokaal vervoer met zich mee kunnen brengen. De deelnemers worden verdeeld in een verblijf voor jongens en voor meisjes.

Excursies

Halverwege de reis zal er deelgenomen worden aan een safari. De kosten hiervoor zijn 500 euro en zijn meegenomen in de begroting.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. 

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort 
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Regenlaarzen, dunne slaapzak, geimpregneerde klamboe

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. In het projectbudget zijn bijdrage opgenomen voor: verblijf (240 euro), bouw zwembad (360 euro), installatie solarsysteem (710 euro)

Project
Projectontwikkeling 135,00
Projectbudget 1310,00
 
Reis
Reis en verblijf 690,00
Excursies 550,00
Reisorganisatie 135,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00
 
Totaal missiereis 2820,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 39,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 17 - 31 aug

Reisinformatie

€ 2820,- vanaf
15+ leeftijd
12-16 reizigers
15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Steffen

Hallo, ik ben Steffen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

033 5100010
Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI