Moldavie Sadovoe

Projectleider

Romeo Cucireav

Romeo is de partner van GAiN. Hij is betrokken bij vrijwel alle transporten in Moldavië. Romeo heeft een groot netwerk in Noord-Moldavië. We kennen Romeo al meer dan 20 jaar.

Samen bouwen we een beweging van hoop. Een netwerk waarin we perspectief en liefde kunnen doorgeven, zoals Jezus ons heeft voorgeleefd.

- Romeo Cucireav

Project

GAiN weet zich geïnspireerd door Jezus. Hij ziet mensen zoals ze zijn en geeft om hen. Ongeacht afkomst, geloof of overtuiging. Met diezelfde houding willen wij ons inzetten voor kinderen en volwassenen in armoede en crisis. En jij kunt meehelpen. Met een beetje tijd, met je talent, of met een gift. Samen kunnen we hoop en blijdschap brengen. Waardigheid herstellen en pijn verzachten.

Droom

Droom jij ook van een wereld waarin mensen elkaar de hand reiken? Waar iedereen ongeacht afkomst, geloof of overtuiging, de vonk van hoop mag voelen? Waar kinderen weer ruimte vinden om te lachen? Waar mensen in nood gezien worden en op adem komen? Wij delen die droom met jou. Met jouw hulp zet GAiN zich in voor mensen wereldwijd.

Dit ga je doen

Elke dag maak je onderdeel uit van een groep van 4 personen, die afwisselend de volgende activiteiten gaat doen:
* Helpen in bejaardentehuis Tabita: activiteiten en wandelen met bewoners, lichte werkzaamheden in de keuken, het huis of de (moes)tuin
* Uitdelen van voedselpakketten bij arme families thuis
* Verbouwen van het huis van een familie met een gehandicapte dochter: rolstoel-proof maken
* Verbeteren van de toegankelijkheid voor mindervaliden van een kampgebouw

Sociaal en praktisch werk zijn in dit project nauw met elkaar verweven. De materiële steun is tevens een enorme bemoediging voor deze mensen. Het geeft ze kracht en hoop om door te gaan.

Verblijf

De hele groep verblijft op één locatie: zomerkamp Vifania van de Baptisten gemeente in Balti. Je slaapt met 3 of 4 personen op een kamer. Het ontbijt en het diner zijn elke dag gezamenlijk in de eetzaal, de lunch is meestal op de werkplek. De avonden gebruiken we om de ervaringen van de dag te delen en je voor te bereiden op de volgende dag. Een dagopening en/of -sluiting is onderdeel van het programma.

Excursies

Op zondag bezoeken we een van de Baptistenkerken en maken we een rondwandeling in de stad Balti. De diverse projecten liggen allemaal 30-45 minuten rijden van de kamplocatie, onderweg doe je een goede indruk van het noorden van Moldavië op.

Achtergrond

Moldavië is een arm land. Ca. 90.000 vluchtelingen uit het aangrenzende Oekraïne zijn in Moldavië opgenomen, vaak bij particulieren. Dat heeft de armoede nog verdiept, hulp is dus heel erg nodig.
Wij houden de veiligheidssituatie nauwlettend in de gaten. Als het reisadvies oranje of rood wordt, wordt de reis geannuleerd. Je komt tijdens deze reis niet in de regio Transnistrië.

Do's en don'ts

Je bent te gast bij en werkt samen met mensen van de Baptisten Gemeente. Moldavische Baptisten roken niet en gebruiken geen alcohol, dus dat doe jij ook niet.

In de kerk wordt gepaste kleding verwacht, voor vrouwen bij voorkeur een rok/jurk.

Neem ook werkkleding en schoenen mee.

Voorbereiding

Je hoeft je niet speciaal voor te bereiden. Een woordenboekje Russisch of Roemeens kan handig zijn, omdat niet overal WiFi is en je Europese bundel niet werkt in Moldavië.

Zelf regelen

* Vervoer naar en van het vliegveld van vertrek in Nederland
* Een paspoort dat bij terugkomst nog minstens 3 maanden geldig is.

Kostenoverzicht

Reissom p.p. inclusief vlucht, transport, onderdak en alle maaltijden: €925
Projectgeld t.b.v. opknappen woning (challenge voor de hele groep via een crowfunding pagina): €3.500
Projectgeld voor voedselpakketten (challenge voor de hele groep via een crowfunding pagina): €3.000

Reis
Reis en verblijf 689,00
Reisorganisatie 236,00
 
Totaal missiereizen 925,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 18,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2023 17 - 24 okt

Reisinformatie

€ 925,- vanaf
18+ leeftijd
12-16 reizigers
8 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI