Moldavie Sadovoe

Projectleider

Romeo Cucireav

Romeo is de partner van GAiN. Hij is betrokken bij vrijwel alle transporten in Moldavië. Romeo heeft een groot netwerk in Noord-Moldavië. We kennen Romeo al meer dan 20 jaar.

Samen bouwen we een beweging van hoop. Een netwerk waarin we perspectief en liefde kunnen doorgeven, zoals Jezus ons heeft voorgeleefd.

- Romeo Cucireav

Project

Romeo ontvangt jaarlijks enkele duizenden schoendozen van de Schoenendoosactie. In zijn grote netwerk in het noorden van Moldavië worden deze uitgedeeld. Daarnaast wordt ook een deel van dozen aan andere partners van GAiN in de hoofdstad Chisinau en in de afgescheiden deelrepubliek Transnistrië gegeven. Tijdens deze reis zullen we die partners niet bezoeken

Droom

Droom jij ook van een wereld waarin mensen elkaar de hand reiken? Waar iedereen ongeacht afkomst, geloof of overtuiging, de vonk van hoop mag voelen? Waar kinderen weer ruimte vinden om te lachen? Waar mensen in nood gezien worden en op adem komen? Wij delen die droom met jou. Met jouw hulp zet GAiN zich in voor mensen wereldwijd.

Dit ga je doen

Vrijwel elke dag zal een uitdeling in een school of kerk plaatsvinden. Ook willen we naar het opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.
Verder zijn we van plan de volgende activiteiten gaat doen:
* een activiteit op een school, bijvoorbeeld decoren van klaslokalen, plaatsen van een speeltoestel
* Helpen in bejaardentehuis Tabita: activiteiten met bewoners, lichte werkzaamheden in de keuken, het huis of de (moes)tuin
* Uitdelen van voedselpakketten bij arme families thuis

Meestal wordt rond een uitdeling een heel programma gemaakt, in een kerk, een school of op een kamplocatie.
Naast de uitdeling willen we als groep ook meer in contact komen met bewoners van Moldavië, bijvoorbeeld door op een school wat werkzaamheden te doen of wat extra aandacht te kunnen geven aan ouderen in Tabita. En we kunnen gezinnen met kinderen bezoeken en hen verrassen met een voedselpakket en Schoenendozen.
Partner Romeo begint nu het programma op te stellen.

Verblijf

De hele groep verblijft op één locatie: zomerkamp Vifania van de Baptisten gemeente in Balti. Je slaapt met 3 of 4 personen op een kamer. Het ontbijt en het diner zijn elke dag gezamenlijk in de eetzaal, de lunch is meestal op de werkplek. De avonden gebruiken we om de ervaringen van de dag te delen en je voor te bereiden op de volgende dag. Een dagopening en/of -sluiting is onderdeel van het programma.

Excursies

Op zondag bezoeken we een van de Baptistenkerken en maken we een rondwandeling in de stad Balti. Wellicht kunnen we dan ook de opvanglocatie van Oekraïense vluchtelingen bezoeken.


De uitdeellocaties liggen allemaal minimaal 30-45 minuten rijden van de kamplocatie, onderweg doe je een goede indruk van het noorden van Moldavië op.

Achtergrond

Moldavië is een arm land. Ca. 90.000 vluchtelingen uit het aangrenzende Oekraïne zijn in Moldavië opgenomen, vaak bij particulieren. Dat heeft de armoede nog verdiept, hulp is dus heel erg nodig.
Wij houden de veiligheidssituatie nauwlettend in de gaten. Als het reisadvies oranje of rood wordt, wordt de reis geannuleerd. Je komt tijdens deze reis niet in de regio Transnistrië.

Do's en don'ts

Je bent te gast bij en werkt samen met mensen van de Baptisten Gemeente. Moldavische Baptisten roken niet en gebruiken geen alcohol, dus dat doe jij ook niet.

In de kerk wordt gepaste kleding verwacht, voor vrouwen bij voorkeur een rok/jurk.

Neem in ieder geval een extra paar schoenen mee en eventueel sloffen voor in huis.

Afhankelijk van het definitieve programma is geschikte werkkleding wellicht ook verstandig.

Voorbereiding

Je hoeft je niet speciaal voor te bereiden. Een woordenboekje Russisch of Roemeens kan handig zijn, omdat niet overal WiFi is en je Europese bundel niet werkt in Moldavië.

Zelf regelen

* Vervoer naar en van het vliegveld van vertrek in Nederland (Eindhoven)
* Een paspoort dat bij terugkomst nog minstens 3 maanden geldig is.

Kostenoverzicht

Reissom p.p. inclusief vlucht, transport, onderdak en alle maaltijden: €978

Als we als groep besluiten een project op te pakken, dan zullen we daar ook gelden voor moeten meenemen. Daarover volgt later informatie.

Reis
Reis en verblijf 689,00
Reisorganisatie 236,00
 
Totaal missiereizen 925,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 18,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2023 17 - 24 okt

Reisinformatie

€ 925,- vanaf
18+ leeftijd
12-16 reizigers
8 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI