Nederland Haarlem

Projectleider

Mark Tamminga

Stichting Present heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. Daarmee hopen wij een beweging op gang te brengen in Nederland waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken.

Hoe mooi is het om te mogen uitdelen van alles wat je zelf, om niet, hebt ontvangen.

- Mark Tamminga

MDT Xperience

In de samenleving is steeds meer behoefte aan verbinding, aan burgers die actief zijn in de samenleving en omzien naar elkaar. Het programma van deze Xperience sluit aan op doelen van de maatschappelijke diensttijd van de overheid. De overheid vergoedt dan ook een deel van de kosten van het programma. Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud,dan kun je meedoen aan het MDT Xperience traject. Mocht je meedoen aan deze MDT Xperience, dan ontvang je € 530,- korting op de reis.

Voor meer informatie: www.jongpresent.nl/xperience/ of bel 085-0231125

Project

Overnachten in een gezellige blokhut aan de rand van de natuur. Ontspannen met elkaar tijd doorbrengen en tegelijkertijd typische Presentprojecten uitvoeren: handen uit de mouwen voor de naasten die het net wat minder getroffen hebben dan ons!

Droom

Een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Dit ga je doen

Je gaat met de kinderen en jongeren uit de buurt spelletjes doen en sporten. Zo zijn ze lekker buiten, aan het bewegen en kunnen ze het leven van alle dag even van zich afzetten.

Daarnaast bouw je tijdens deze week mee aan een nieuwe locatie voor een multiculturele kringloopwinkel/inloophuis. Dit soort gebouwen betekenen voor de samenleving vaak veel meer dan het pure doel; het wordt een plek van ontmoeting, een luisterend oor en bemoediging.

Verblijf

Je verblijft in een heerlijke blokhut aan de rand van de natuur.

Excursies

Uiteraard mag het strand niet ontbreken, en wanneer je in Haarlem bent kan het niet anders of je gaat langs bij het Corrie Ten Boomhuis.

Do's en don'ts

Wees op tijd!
Oude kleren die vies mogen worden
Samen uit, samen thuis
Respecteer elkaar

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project en niet in het bijzijn van kinderen, jongeren, medewerkers en bewoners van het project.
Draag passende kleding. 

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor. De eerste ontmoeting is in mei. 

Zelf regelen

Heenreis 

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI