Nederland Limburg

Projectleider

Nienke Verkerk-Vegter

Stichting Present heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en hen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij hopen een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Met oog en geloof voor die ene die het niet meer ziet zitten, biedt het credohuis een veilig (t)huis voor jongeren waar ze weer tot bloei komen en worden geholpen om weer mee te doen in onze maatschappij.

- Nienke Verkerk-Vegter

MDT Xperience

In de samenleving is steeds meer behoefte aan verbinding, aan burgers die actief zijn in de samenleving en omzien naar elkaar. Het programma van deze Xperience sluit aan op doelen van de maatschappelijke diensttijd van de overheid. De overheid vergoedt dan ook een deel van de kosten van het programma. Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud,dan kun je meedoen aan het MDT Xperience traject. Mocht je meedoen aan deze MDT Xperience, dan ontvang je € 530,- korting op de reis.

Voor meer informatie: www.doemeemetmdt.nl of bel 085-0231125

De reis kan georganiseerd worden in juli 2023. Het uiteindelijke programma wordt in overleg met de groep gemaakt.

Project

Het Credohuis in Kerkrade (Zuid-Limburg) is een opvang voor dak- en thuisloze jongeren van 18 tot 25 jaar. Bij het Credohuis hoort een buurthuis. Men wil er zowel voor de jongeren zijn als voor de buurt!

Droom

Een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Dit ga je doen

Tijdens de Xperience in Zuid-Limburg organiseer je samen met je groep activiteiten voor de mensen in de buurt van het Credohuis, soms ook samen met de jongeren van het Credohuis. Je kunt op deze manier een mooie invulling geven aan je vakantie en je zult merken dat deze ontmoetingen je leven verrijken. We nemen ook tijd voor bezinning en toerusting. Er is genoeg afwisseling en genoeg te doen!

Ook steek je samen de handen uit de mouwen. Er zijn altijd mensen die praktische hulp nodig hebben. Kleine reparaties, verfklussen in huis of tuinieren. Jouw helpende hand maakt de omgeving van deze mensen weer leefbaarder. Hoe tof is het om dat samen te doen met jongeren uit het Credohuis!

Verblijf

Het verblijf gaat in overleg met de groep en is afhankelijk van de grootte van de groep.

Excursies

In overleg met de groep worden excursies voorbereid. Als het kan ook met de bewoners van het Credohuis. Het huis ligt vlakbij de Brunssumse Heide waar je heerlijk kunt wandelenof fietsen. Ook is er een prachtige dierentuin in de omgeving. Kasteel Hoensbroek is uitgeroepen tot het mooiste museum van Nederland. Nog meer geschiedenis vind je in het mijnmuseum en het oude romeinse badhuis in Heerlen. In veelzijdig Limburg waan je je al in het buitenland! 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project en niet in het bijzijn van medewerkers en bewoners van het huis.

Voorbereiding

Je gaat goed voorbereid op reis. Zo krijg je een deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Voorafgaand aan de reis bereid je ook al een aantal activiteiten voor.

Zelf regelen

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Mocht je meedoen aan het MDT Xperience, dan berekenen we de korting gelijk door op je factuur.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 235,00 235,00
Projectbudget 25,00 25,00
 
Reis
Reis en verblijf 430,00 430,00
Excursies 25,00 25,00
Overige kosten 55,00 55,00
Reisorganisatie 180,00 180,00
BTW (over reisorganisatie) 40,00 40,00
Maatschappelijke diensttijd traject -530,00 -530,00
 
Totaal werkvakanties 460,00   460,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 24,00 24,00

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 27 apr - 4 mei 2024 19 - 26 okt

Reisinformatie

€ 460,- vanaf
15+ leeftijd
15-18 reizigers
8 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI